Hiring & Retention

Het aannemen van een interne Ruby On Rails ontwikkelaar versus uitbesteding

Begrijp het verschil tussen het aannemen van een interne Ruby On Rails ontwikkelaar versus uitbesteding. Leer de voor en nadelen kennen en kies de beste optie.

Juli 19. 2023

6 minuut

a man

Het aannemen van een interne Ruby On Rails ontwikkelaar versus uitbesteding

Een foto van een MacBook laptop op een bureau op kantoor, naast een kleine cactusplant, met de code op het scherm met de vensterweergave als achtergrond.

Er zijn twee manieren om een Ruby on Rails ontwikkelaar aan te nemen. Of elke andere ontwikkelaar in het algemeen. Er is een aanzienlijk verschil tussen beide. En vaak verwarren mensen ze gemakkelijk. En we begrijpen waarom.

Vandaag zullen we het aannemen van een interne Ruby on Rails ontwikkelaar versus uitbesteding uitleggen. Laat het je niet verwarren, want het is gemakkelijk te begrijpen. We zullen elke term uitleggen en je een praktisch voorbeeld geven. We zullen deze twee methoden vergelijken en de beste kiezen.

Wat kost het om een Ruby On Rails ontwikkelaar in te huren?

Het kan je variërende bedragen kosten, van €1 tot €55 per uur, afhankelijk van:

 • De ervaring van je Ruby on Rails ontwikkelaar
 • De locatie van je Ruby on Rails ontwikkelaar
 • Het gekozen betrokkenheidsmodel

Combineer deze drie factoren en je krijgt het gemiddelde salaris van je ontwikkelaar. Ontwikkelaars met meer ervaring zullen duurder zijn, terwijl junior ontwikkelaars goedkoper zullen zijn.

Ruby on Rails ontwikkelaars uit Zuid Azië zullen veel minder kosten, terwijl ontwikkelaars uit de Verenigde Staten, Canada en Australië veel duurder zijn. Dit komt doordat economische standaarden variëren in verschillende landen.

Betrokkenheidsmodellen zijn ook een belangrijke factor. Er zijn drie hoofdmodellen:

 • Tijd en materiaalmodel
 • Vast prijsmodel
 • Dedicated ontwikkelingsteammodel

Elk model heeft zijn voordelen en nadelen. Elk model heeft specifieke prijzen. Om de exacte prijzen volgens deze factoren te weten te komen, bekijk je onze blog over hoeveel het kost om een Ruby On Rails ontwikkelaar in te huren.

Het aannemen van een interne Ruby On Rails ontwikkelaar versus uitbesteding

Zodra je besluit om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren, is het belangrijk om te weten hoe. Je hebt twee opties. Je kunt intern iemand aannemen of kiezen voor de optie van uitbesteding. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen die twee, maar ook hun voordelen en nadelen.

Wat is interne werving?

Een vrouw met kort, bruin haar, een ontwikkelaar die vanuit huis werkt, met haar Apple scenariocodes op haar computer.

Interne werving wordt ook wel interne werving genoemd. Het betekent dat jouw bedrijf het hele proces afhandelt. Het bedrijf kiest ervoor om een vacature binnen het bedrijf te adverteren.

Jij bent verantwoordelijk voor:

 • Het plaatsen van advertenties
 • Het zoeken naar kandidaten
 • Het voeren van sollicitatiegesprekken
 • Het afnemen van tests
 • Het aannemen van een nieuwe medewerker

Je kunt het hele interne team hebben. Dit team kan op afstand werken, vanuit kantoor of hybride werken. De interne medewerkers maken gebruik van de middelen van het bedrijf om taken af te ronden of werkdoelen te behalen.

Voordelen van interne werving

Directe controle

Interne werving geeft je meer controle over het hele proces. Je kunt de voortgang van het project volgen. Je kunt op elk moment wijzigingen aanbrengen in het ontwikkelingsproces. Je kunt zelfs besluiten om het project stop te zetten als je denkt dat het niet goed genoeg is. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je geld en tijd verstandig worden besteed.

Eenvoudiger kwaliteitscontrole

Je kunt op elk moment kwaliteitscontrole uitvoeren. Dit helpt je te controleren of het project op schema ligt en binnen het budget blijft. Met een intern project kun je elke fase nauwlettend volgen. Je kunt ervoor zorgen dat kwaliteitsnormen op elk moment worden nageleefd.

Betere communicatie

Goede communicatie tussen het projectteam en het management. Voortdurende communicatie verbetert het begrip van het werk door iedereen. Dit kan helpen vertragingen in het project te voorkomen. Het houdt ook iedereen tevreden. Duidelijke en open communicatie bevordert verdere samenwerking en helpt het project te verbeteren.

Beschikbaarheid op locatie

Het hebben van een ontwikkelingsteam op locatie kan voordelig zijn. Je kunt met hen praten en wijzigingen aanbrengen zoals je wilt. Als er een derde persoon verantwoordelijk is, kun je slechts af en toe de voortgang zien. De aanwezigheid van het team op locatie bevordert initiatief en creativiteit.

Nadelen van interne werving

Kostbare keuze

Interne werving is handig, maar veel duurder. Je moet nieuwe medewerkers aannemen. Maar je moet ook salarissen verhogen voor huidige medewerkers. Daarnaast moet je speciale apparatuur voor nieuwe medewerkers verstrekken. Dit kost meer geld.

Het gebruik van interne arbeid en diensten betekent een verhoging van het budget. Dit kan op een gegeven moment te hoog worden.

Speciale training bieden

Voor speciale projecten heb je speciale medewerkers nodig. Deze ontwikkelaars zijn waardevol voor jouw bedrijf. Maar het kan moeilijk zijn om ze aan te nemen. De behoefte aan training kan leiden tot projectvertragingen en hogere kosten.

Deze ontwikkelaars kosten meestal meer. Maar zelfs zij hebben speciale training nodig, wat ook veel kost. Je kunt dit probleem vermijden door uitbesteding. Dit komt omdat zij al personeel hebben dat de nodige training heeft gevolgd.

Vertragingen kunnen optreden

Een nadeel van interne werving zijn projectvertragingen. Deze vertragingen zijn kostbaar. Ze kunnen klanten van het project irriteren en negatieve feedback veroorzaken. Ook het aannemen van extra mensen om aan de verwachtingen van het project te voldoen, kan vertragingen veroorzaken. Het werven van sollicitanten kost tijd, evenals de training. Maar het is ook veel duurder.

Plotse veranderingen

Jouw werknemers kunnen op elk moment vertrekken, zelfs als ze een contract hebben. Ze kunnen nog een maand werken en vertrekken. Ook kunnen ze vaak verlof nemen om persoonlijke redenen.

Maar wat als je een project hebt dat een jaar duurt? Je zult een vervangende medewerker moeten hebben voor alles. Of zo niet, dan zul je een nieuwe moeten werven. Dat kan ook tijd kosten. Deze veranderingen kunnen de projectplanning in gevaar brengen.

Wat is uitbesteding?

Een foto van een MacBook laptop op een zwart bureau, naast een computermuis, smartphone en smartwatch met de coderingsvoorbeelden op het laptopscherm.

Uitbesteding is wanneer een bedrijf een derde partij inhuurt. Deze derde partij zal een project of taak voor jouw bedrijf voltooien. Jouw bedrijf zal alleen contact hebben met het uitbestedingsteam. Je hoeft geen advertenties te plaatsen of kandidaten te zoeken. Je hoeft niet zelf in te huren of te werven.

Hier is een voorbeeld van uitbesteding:

 • Adverteren
 • Kantoor en magazijnreiniging
 • Website creatie
 • Boekhouding
 • Onderhoud
 • Werving

Een uitbestedingsteam bestaat uit professionals. Dus je project aan hen uitbesteden is een geweldige optie. Tegelijkertijd kun je je concentreren op belangrijkere taken. Het beste van alles is dat zij het hele proces zullen uitvoeren, van begin tot eind.

Een van hen is Teamcubate. Je kunt je project uitbesteden aan pure professionals. En je krijgt de laagste prijzen op de markt. We zullen de beste RoR ontwikkelaar voor jouw project vinden. Het enige wat je hoeft te doen is ons jouw project en bedrijfsbehoeften vertellen. Binnen enkele dagen heb je de perfecte match.

Voordelen van uitbesteding

Veel goedkopere optie

Uitbesteding kan je veel geld besparen. Je kunt klantenservicelijnen uitbesteden aan andere landen. Dit kan zeer kosteneffectief zijn. Uitbestedingsbedrijven helpen je geld te besparen op het inhuren, trainen en andere middelen die je allemaal moet financieren als je intern werft.

Verhoogde efficiëntie

Het inhuren van een externe partij kan de efficiëntie verbeteren. Dit komt doordat je een bedrijf kunt kiezen dat al professionals in dienst heeft. Deze professionals hebben al de benodigde training. Op deze manier zullen er geen vertragingen zijn.

Meer flexibiliteit

Het opbouwen van een intern team kost veel tijd. Het inhuren van een uitbestedingsteam kan 3 tot 4 dagen duren. Dit komt doordat uitbestedingsbedrijven al de professionele ontwikkelaars hebben die je nodig hebt. Bovendien kun je flexibel met hen omgaan. Neem contact met hen op wanneer je maar wilt, ze staan altijd tot je beschikking.

Minder verantwoordelijkheden

Bij projectontwikkeling zijn er verantwoordelijkheden zoals:

 • Apparatuur
 • Tijd
 • Nieuwe technologie

Bij uitbesteding zijn deze verantwoordelijkheden niet van jou, maar van het uitbestedingsbedrijf. Je hoeft je geen zorgen te maken over de infrastructuur en werknemers. Je zult minder stress ervaren en je kunt je concentreren op andere belangrijke zaken.

Snellere oplevering van projecten

Intern werven kost veel tijd. In de tussentijd kan er een ander, belangrijker project opduiken. Jouw werknemers zullen zich moeten richten op die taken en het oorspronkelijke project achterlaten. Dit kan niet gebeuren met een uitbestedingsbedrijf. Veel ontwikkelingsuitbestedingsbedrijven kunnen verschillende projecten aan. Zodra je een deal met hen sluit, stel je de deadline vast. Op die manier zullen ze sneller resultaten leveren.

Nadelen van uitbesteding

Minder controle

Veel bedrijven hanteren hun eigen regels en ethische richtlijnen. Met intern werven kun je ervoor zorgen dat medewerkers zich aan deze regels houden. Bij uitbesteding aan een andere organisatie ontbreekt dit. Het kan daarom moeilijk zijn om te controleren of aan jouw vereisten wordt voldaan.

Gebrek aan communicatie

Met minder controle komt ook minder communicatie. Bij intern werven kun je je medewerkers controleren wanneer je maar wilt. Je kunt ook de voortgang van het project controleren zoals je wilt. Bij uitbesteding geef je de controle uit handen. Bedenk echter dat je het overlaat aan professionals. Je zult ook minder contact hebben. Maar nogmaals, veel van deze bedrijven stellen je in staat om contact met hen op te nemen wanneer je maar wilt. Het gebrek aan communicatie is dus minimaal.

Wat betekent intern vs. uitbesteding?

Intern betekent dat een taak of project wordt uitgevoerd binnen hetzelfde bedrijf dat het werk toewijst. Dit betekent dat het oorspronkelijke bedrijf zijn tijd, personeel en middelen gebruikt om een taak uit te voeren, in plaats van een externe partij in te huren.

Het intern uitvoeren van activiteiten geeft de organisatie meer controle en minimaliseert misverstanden. Maar interne diensten zijn duurder. Ze kosten meer tijd en brengen meer risico's met zich mee. Toch geven sommige bedrijven er nog steeds de voorkeur aan. Dit komt omdat ze beter passen bij de bedrijfscultuur.

Uitbesteding is wanneer een bedrijf een ander bedrijf inhuurt om een project of taak te voltooien. Dat bedrijf zal alles doen. Op deze manier hoeft het bedrijf geen gebruik te maken van zijn eigen personeel en middelen. Dit is de standaardmethode voor veel bedrijven, vooral voor klantenservice en bekende merken. Deze methode bespaart geld en is ook een goede keuze, omdat jouw medewerkers aan andere projecten kunnen werken.

In conclusie

Als je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt inhuren, moet je je budget bepalen. Maar je moet ook het verschil kennen tussen het intern inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar en uitbesteding. Laten we het je gemakkelijk maken. Uitbesteding is een betere optie.

Het is kosteneffectiever, sneller en gemakkelijker. Je hoeft niet op zoek te gaan naar kandidaten en in te huren. Je hoeft niet te betalen voor speciale apparatuur of technologie. Het hele proces ligt in handen van professionals.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide