Freelancen als Python ontwikkelaar

Kom godt i gang som freelancer som Python udvikler med vores praktiske guide.

Juli 3, 2023

8 minuut

a man

Freelancen als Python ontwikkelaar

Een vrouw met een bril, een freelancer, met haar laptop in haar woonkamer, achter de bank, glimlachend en kijkend naar de camera.

Als ontwikkelaar heb je veel mogelijkheden. Je kunt werken bij geweldige IT bedrijven. Je kunt vanuit huis werken en zelfs je eigen baas zijn. Hoe? Door te freelancen als Python ontwikkelaar.

Freelancen biedt veel voordelen. Je kunt je eigen werktijden bepalen, je uurtarief vaststellen en kiezen met wie je wilt samenwerken. In dit artikel zullen we veel andere voordelen van het zijn van een Python freelancer uitleggen. We zullen ook bespreken hoe je een Python ontwikkelaar kunt worden en je helpen bij het vinden van freelance werk.

Hoe word je een Python ontwikkelaar

Je kunt een Python ontwikkelaar worden, zelfs als je geen enkele ervaring hebt. Het wordt zelfs gemakkelijker om een Python ontwikkelaar te worden als je ervaring hebt in een andere programmeertaal. Python is een van de gemakkelijkste programmeertalen om te leren voor beginners. Bovendien is het een van de meest populaire.

Je hebt ongeveer 2 tot 6 maanden nodig om de basis van Python te leren. Toch kun je in slechts enkele minuten genoeg leren om je eerste kleine programma te ontwikkelen. Maar het kan maanden of jaren duren om de verzameling bibliotheken van Python te leren. Als je een datawetenschapper wilt worden, kan het je vier tot twaalf maanden kosten. Gedurende deze periode doe je voldoende kennis op in Python, zodat je kunt beginnen met het zoeken naar een baan.

Bepaal welk type Python ontwikkelaar je wilt worden. Begin dan met het leren van de basisprincipes en ontwikkel je programmeervaardigheden. Verken Python frameworks, lees programmeerboeken en breid je kennis uit. Zorg ervoor dat je lid wordt van de Python community. Bekijk ons artikel om precies te ontdekken hoe je een Python ontwikkelaar kunt worden.

Wat doet een Python ontwikkelaar?

Een man met een bril, zittend bij hem thuis, aan het bureau, thuiswerkend als freelancer, lachend en kijkend naar de camera.

Python is een programmeertaal. Het is zeer populair en eenvoudig te leren. Veel bekende bedrijven maken gebruik van deze programmeertaal. Deze ontwikkelaars kunnen mobiele, web en game ontwikkeling doen. Maar ze kunnen ook:

 • Kwantitatieve analyse;
 • Kunstmatige intelligentie (AI);
 • Machine learning (ML);
 • Gegevensanalyse en visualisatie.

Python ontwikkelaars kunnen werken aan verschillende projecten. Dit varieert van zeer complexe tot zeer eenvoudige projecten. Ze kunnen ook:

 • Code schrijven die taken automatiseert;
 • Ontwerpen en ontwikkelen van computerapplicaties;
 • Ontwerpen en ontwikkelen van mobiele applicaties;
 • Foutdetectie en correctie uitvoeren;
 • Efficiëntie verbeteren;
 • De gebruikerservaring verbeteren.

Kan ik geld verdienen als freelance Python ontwikkelaar?

Ja, je kunt goed geld verdienen als freelance Python ontwikkelaar. Door lid te worden van een freelanceplatform kun je geld verdienen. Freelancen biedt een geweldige ervaring. Dit zal je een gevoel van uniciteit en waarde geven. Freelance is als een remote job als Python ontwikkelaar, waarbij jij je eigen baas bent.

Je kunt je freelancecarrière beginnen door een profiel aan te maken op enkele freelancewebsites. Enkele van de meest populaire sites zijn Fiverr, Upwork en Freelancer.

Hoeveel verdienen freelance Python ontwikkelaars?

Het salaris hangt af van een paar dingen, zoals de locatie van de ontwikkelaar, de ervaring en de complexiteit van het project. Volgens Glassdoor ligt het gemiddelde jaarlijkse salaris van een freelance Python ontwikkelaar tussen de € 90.000 en € 149.000.

Volgens ZipRecruiter variëren de salarissen van freelance Python ontwikkelaars in de Verenigde Staten tussen $85.000 en $138.500. Professionele ontwikkelaars met topinkomsten verdienen jaarlijks $163.500.

Volgens PayScale is het gemiddelde uurtarief van een freelance Python ontwikkelaar € 28. Hier zijn enkele ruwe cijfers over het gemiddelde salaris van freelance Python ontwikkelaars op basis van freelancewebsites:

 • Uurloon in de Verenigde Staten voor een beginnende ontwikkelaar: $30,7.
 • Uurloon in de Verenigde Staten voor een ervaren ontwikkelaar: $53,9.

Wat is een goede plek om te beginnen met Python freelancen?

Er zijn verschillende platforms om je Python freelance ervaringen te starten. Bovendien kun je zakelijke en programmeerervaring opdoen.

Maar als je in de toekomst concurrentie wilt vermijden, moet je onafhankelijk worden van dergelijke platforms. Bovendien kun je getuigschriften krijgen om meer klanten te krijgen en zelfs je eigen bedrijf te starten. Deze platforms zijn geweldig voor beginners. Hier zijn de topplatforms.

Fiverr

Fiverr begon als een marktplaats waar je kleine diensten kon kopen en verkopen voor vijf dollar. Naarmate ze populairder werden, zijn ze uitgegroeid tot een freelance marktplaats. Op zo'n platform zijn er nu verkopers die een salaris met zes cijfers verdienen.

Er zijn klussen voor een paar dollar, maar ook freelancers die een fortuin verdienen. Deze hoge salarissen bevinden zich voornamelijk in ontwikkeling, machine learning en data analyse.

Upwork

Upwork is een ander geweldig freelance platform. Hun focus ligt op kwaliteit. Dit is voordelig voor klanten, omdat het de voltooiing van hun project garandeert zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Het aanmeldingsproces bij Upwork is uitdagender. Dit komt doordat het personeel van Upwork vaak nieuwe profielen afwijst. Ze streven ernaar ervoor te zorgen dat alleen klanten die zeker zijn van hun freelance werk diensten kunnen verlenen op hun platform. Dit betekent ook dat er minder concurrentie is en geen lage kwaliteitsaanbiedingen.

Toptal

Een ander hoogwaardig freelance platform. Hierdoor is het aanmeldingsproces intensiever. Maar als je wordt geaccepteerd, kun je de beste uurtarieven krijgen. Je kunt €90 per uur of meer verdienen. Bovendien is er minder concurrentie en een ondersteunend netwerk. Je krijgt ook directe communicatie met het personeel van Toptal.

Als je een Toptal lid wilt worden, moet je een reeks examens doorstaan. Dit zijn onder andere:

 • Taaltesten;
 • Vaardigheidsbeoordelingen;
 • Een live screening;
 • Testprojecten.

Freelancen als Python ontwikkelaar

Een jonge vrouw die naar de camera glimlacht terwijl ze op het thuiskantoor zit, thuiswerkend als freelancer achter haar laptop met de koffiemokken ernaast.

Freelancen als Python ontwikkelaar

Als je je carrière wilt beginnen als Python ontwikkelaar maar niet weet hoe, zijn wij er om te helpen.

Hoe word je een freelance Python ontwikkelaar?

Nu we hebben vastgesteld hoeveel freelance ontwikkelaars verdienen, laten we eens kijken hoe je je freelance carrière kunt starten. Volg de volgende tips.

Basis van Python

Voordat je een Python freelancer wordt, moet je de basis van Python begrijpen. Wat heeft het voor zin om te freelancen als je niet eens Python code kunt schrijven?

Voordat je begint met projecten, moet je 10-20 uur besteden aan leren. Dit zal je helpen om basiskennis van Python op te doen. Je bestudeert een vaardigheid waarmee je goed kunt verdienen, dus dit is geen grote tijdsinvestering. Je kunt veel leren in 20 uur als je het goed doet.

Gelukkig zijn er veel bronnen beschikbaar. Van online YouTube video's tot Bootcamps. Hier zijn er een paar om je op weg te helpen:

Online cursussen:

Maak een freelance profiel

Begin met freelancen als Python ontwikkelaar op freelance platforms. Ze maken het gemakkelijk om je eigen freelance bedrijf op te zetten. Enkele van de meest populaire freelance sites zijn:

 • Upwork
 • Fiverr
 • Freelancer

Sommige sites zullen je profiel zorgvuldig beoordelen. Dit betekent dat het aanmelden wat tijd in beslag kan nemen. Dit komt doordat deze platforms elke dag duizenden aanmeldingen ontvangen. Om een bepaald serviceniveau te garanderen, moeten ze selectief zijn.

Ook hebben deze sites kosten. Elk platform heeft zijn eigen beleid en dus ook de belastingen die ze in rekening brengen. Voordat je een profiel aanmaakt op het gekozen platform, moet je hun werkwijze leren kennen. Dit betekent dat je aanvankelijk geen hoog salaris kunt verwachten. Het kan ook even duren voordat je je eerste project krijgt. Wees echter volhardend en geduldig.

Zorg ervoor dat je profiel aantrekkelijk is. Vermeld al je vaardigheden en kennis. Bied je portfolio aan en zorg ervoor dat je beschikbaar bent voor je klanten. Freelance sites zijn geweldig voor beginners. Het is een goede optie om je portfolio op te bouwen voordat je solliciteert bij een bedrijf.

Maar freelancen kan ook ingewikkeld zijn. Deze platforms kunnen belastingen verhogen en je zelfs van het platform verwijderen. Dit komt door de manier waarop hun algoritmes werken. Daarom is het raadzaam om profielen aan te maken op een paar van deze freelance platforms.

Richt je eigen website op

Richt je website op als je niet afhankelijk wilt zijn van freelance platforms. Hoewel dit wat tijd en hulp van andere ontwikkelaars zal kosten, is het de beste beslissing. Hierdoor kun je diensten aanbieden aan klanten over de hele wereld. Je bouwt vertrouwen op en klanten zien je als een professionele freelancer. Gebruik platforms om klanten te krijgen, maar behoud ze voor jezelf op je website.

Voeg testimonials toe aan je website. Dit zal de conversie verhogen. Stuur je klanten vanaf je freelance profiel naar je website. Je professionele website onderscheidt je van de concurrentie. Het verbetert ook je kansen om klanten te behouden.

Begin met freelancen

Je wilt alleen je diensten verkopen als je zeker bent van je vaardigheden. Helaas komt dit vertrouwen nooit vanzelf. Maar ervaring opdoen en meer leren zal je zelfverzekerder maken. Jouw diensten zullen klanten ten goede komen die niet over programmeervaardigheden beschikken of beperkte tijd hebben. De meeste klanten geven er de voorkeur aan om complex werk uit te besteden, zodat ze zich kunnen richten op de resultaten.

Python projecten komen in verschillende moeilijkheidsgraden. Er zijn eenvoudige taken voor € 9, die je in 5 minuten kunt voltooien. Er zijn ook complexe projecten die maanden in beslag nemen. Deze taken kunnen variëren van € 90 tot € 900.

Hier zijn een paar tips.

 • Kies 3 projecten om mee te beginnen. Zorg ervoor dat ze binnen je ervarings en kennisbereik vallen. Meestal vallen deze projecten in de prijsklasse van € 9 tot € 45.
 • Schrijf op welke richting je wilt opgaan. Houd rekening met de projecten die je zojuist hebt gekozen. Het kan gaan om data science, web scraping, applicatieontwikkeling en scripting.

Conclusie

Freelancen als Python ontwikkelaar vereist toewijding en geduld. Als je een beginner bent, moet je tijd nemen om te leren en wat ervaring op te doen. Zodra je dat hebt, kun je beginnen met freelancen.

Gelukkig zijn er veel sites die je kunnen helpen bij je freelance carrière. Fiverr en Upwork zijn er slechts een paar van. Zodra je genoeg ervaring hebt opgedaan, kun je je eigen website maken en daar diensten aanbieden. Ontwikkel je eigen freelance bedrijf.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide