Hiring & Retention

Factoren die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar

Ontdek de cruciale factoren die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar, van geografische locatie en ervaring tot de complexiteit van uw app-project. Verken de voordelen van het gebruik van Flutter voor app-ontwikkeling.

Juli 9, 2023

3 minuut

a man

Factoren die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar

Een modern ontworpen kantoor met computers aan het bureau en programmeertalen ingeschakeld.

Flutter ontwikkeling is een van de meest populaire cross platform frameworks omdat het uw team helpt de benodigde app te ontwikkelen met één code en deze op meerdere platforms te gebruiken. En een van de belangrijkste trends in softwareontwikkeling tegenwoordig is precies dat multi platform technologieën.

Als u dus overweegt om een Flutter ontwikkelaar in te huren, hebben we een artikel voor u voorbereid waarin we hebben gesproken over de voordelen van het hebben van zo'n ontwikkelaar in uw team en alle belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar. Laten we erin duiken.

De voordelen van het maken van een app met Flutter

Flutter heeft een rijke gebruikerservaring die een gemakkelijk toegankelijke oplossing biedt voor effectieve app ontwikkeling. Als u wilt dat uw app zowel gebruiksvriendelijk als kosteneffectief is, moet u zeker kiezen voor de ontwikkeling van Google Flutter apps.

Ontwikkelaars die niet met Flutter werken, hebben een breed scala aan expertise en werken vaak samen om iets unieks en nuttigs te produceren. Deze ontwikkelaars hebben meestal beperkte middelen en werken vaak tegelijkertijd aan meerdere platforms.

Aan de andere kant heeft Flutter al deze aspecten op één plek en benadrukt het bepaalde belangrijke kenmerken van zijn uitzonderlijke multi platform capaciteit en multifunctionaliteit:

 • Het heeft een functie en is gemakkelijker te leren in vergelijking met andere software. Het maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijk om zich aan beleid te houden en deze toe te passen.
 • Verschillende widgets kunnen worden aangepast. Dit stelt gebruikers in staat om hun eigen ontwerpen en lay outs te ontwikkelen.
 • Flutter ontwikkelt zich sneller dan andere platforms. Hierdoor is het aantrekkelijker voor bedrijven die een snellere respons nodig hebben.
 • Flutter wordt ondersteund door Google, wat zorgt voor legitimiteit en acceptatie.
 • Het hybride platform, dat een enkele codebase gebruikt, maakt snellere testontwikkeling mogelijk.
 • Snellere tests besparen geld in het testproces.
 • Recente samenwerking met Codemagic, een CD oplossing, biedt cloud implementatiealternatieven.
 • Het is ideaal voor het maken van MVP's omdat het zorgt voor een snellere prototypecreatie.

7 Factoren die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar

Een groep van vijf hogescholen en ontwikkelaars die samen aan het heldere kantoor werken, glimlachend en plezier hebben.

Om precies te weten hoeveel het kost om een Flutter ontwikkelaar in te huren, moet u bepaalde zaken weten. We hebben de belangrijkste factoren uitgelegd, die we nu grondig zullen bespreken, en dit zijn ze:

 • De geografische positie van de ontwikkelaar
 • De ervaring en vaardigheidsniveau van de ontwikkelaar
 • De complexiteit van de app
 • Categorisering en ontwerp van de app
 • Ondersteuning en onderhoud van de app
 • De kosten van backend ontwikkeling
 • Het betrokkenheidsmodel

1. De geografische positie van de ontwikkelaar

Het opstellen van een budget voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar is grotendeels afhankelijk van de geografische locatie van uw ontwikkelaar. Dit betekent dat het inhuren van een senior professionele Flutter ontwikkelaar uit India u niet evenveel zal kosten als een senior ontwikkelaar uit de VS. De salarissen en uurtarieven variëren sterk, dus u moet daar rekening mee houden bij het kiezen van uw ontwikkelaar.

Ook zullen de kosten verschillen op basis van het aantal jaren ervaring, waar we het in het volgende gedeelte over zullen hebben, maar dit hangt nauw samen met de positie van de ontwikkelaar. Hier zijn echter enkele ruwe cijfers over hoeveel het kost om een Flutter ontwikkelaar op maandbasis in te huren.

Niveau

Azië

Europa

Noord Amerika

Afrika

Junior Flutter ontwikkelaar

€1,200-€1,270

€1,270-€1,450

€1,800-€2,000 

€1,100-€1,200

Medior Flutter ontwikkelaar

€1,550-€1,630 

€1,600-€2,050 

€3,600-€3,800 

€1,280-€1,400

Senior Flutter ontwikkelaar

€10,000-€10,300 

€10,350-€11,280 

€11,000-€11,400

€3,280-€4,370

2. De ervaring en vaardigheidsniveau van de ontwikkelaar

Zoals eerder vermeld, zal het salaris van de ontwikkelaar ook afhangen van zijn of haar ervaring. U kunt geen gelijk bedrag betalen aan een junior ontwikkelaar en een professional met meer dan 5 jaar ervaring. Bovendien, als u een complexe app met veel functies nodig heeft, is het onwaarschijnlijk dat een junior aan al uw projectbehoeften en eisen kan voldoen. Daarom heeft u een groter budget nodig.

Een junior ontwikkelaar heeft doorgaans 0 tot 2 jaar ervaring, een medior heeft 2 tot 5 jaar ervaring en een senior ontwikkelaar heeft minimaal vijf jaar ervaring. Kies op basis van uw projectbehoeften een ervaren ontwikkelaar.

3. De complexiteit van de app

Het inhuren van een Flutter ontwikkelaar met verschillende vaardigheidsniveaus wordt voornamelijk bepaald door de complexiteit van het programma dat u nodig heeft. Huur een junior ontwikkelaar in voor eenvoudige apps en een medior of senior ontwikkelaar voor meer complexe projecten.

Bovendien omvat de ontwikkeling van het platform tal van integraties van derden, wat de ontwikkelingskosten verhoogt. Daarnaast moeten ontwikkelaars administratieve diensten en beheersystemen creëren.

De aanpasbaarheid van de app functies heeft ook invloed op het moeilijkheidsniveau en de kosten, wat de ontwikkelingstijd en complexiteit vertegenwoordigt. Flutter is een uitstekend platform voor het ontwikkelen van apps die een lichte codebasis vereisen, wat de kosten van Flutter app ontwikkeling beïnvloedt.

Bijvoorbeeld: huur een junior ontwikkelaar in, wat je tussen de €13 en €18 per uur kan kosten om een eenvoudige Flutter app te maken (vergeet de locatie van je ontwikkelaar niet). Het ontwikkelen van dit soort apps kost 3 tot 4 maanden, dus de totale kosten zullen laag zijn.

Maar als u een echt competitieve app wilt bouwen, raden we aan om een senior app ontwikkelaar in te huren. Afhankelijk van de locatie is het uurloon doorgaans €23 of meer. Dit komt doordat complexe applicaties al deze complexe functies bevatten, wat 9+ maanden duurt om te bouwen.

4. Categorisering en ontwerp van de app

Bij het bepalen van het budget en de kosten, en natuurlijk de keuze om uw Flutter ontwikkelaar uit te besteden of in house aan te nemen, is het belangrijk om te weten in welke categorie uw app valt.

Om de categorie te bepalen, beantwoordt u de volgende vragen:

 • Wat is het doel van uw app?
 • Welke functies wilt u dat uw app heeft?
 • Wat is de omvang van uw gebruikersgroep?
 • Heeft u concurrenten in uw categorie?

Wanneer u al deze vragen beantwoordt, weet u precies wat u nodig heeft en wat u van uw Flutterteam kunt vragen. Een andere belangrijke factor is echter ook het ontwerp van de app. Zelfs als u een app met fantastische functies maakt, heeft dit geen zin als de gebruikerservaring verschrikkelijk is.

Het ontwerp zorgt hiervoor voor de algehele app functie, navigatie en uitstraling. Het moet een gebruikersvriendelijke interface hebben en een uitstekende bruikbaarheid bieden. Dit betekent dat de app een naadloze UX (gebruikerservaring) en UI (gebruikersinterface) ontwerp moet hebben. Als het ontwerp van de app uitgebreid en gemakkelijk te gebruiken is, zullen gebruikers waarschijnlijk terugkomen voor meer.

5. App ondersteuning en onderhoud

Een medewerker houdt een schets op papier met het toekomstige ontwerp van een mobiele app die met de pen wordt getoond en legt dit uit aan een andere collega.
Image by Freepik

Zodra uw app is ontwikkeld en gelanceerd, bent u nog niet klaar. Elke app vereist voortdurende ondersteuning en onderhoud om aan de top te blijven in de iOS en Android winkels. Dat is ons vijfde factor die de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar beïnvloedt.

Gelukkig is de kracht van herbruikbare componenten uitgebreid in Flutter 1.0. Dit stelt ontwikkelaars in staat om veel expressiever te zijn bij het maken van nieuwe apps, waardoor de kosten voor Flutter app ontwikkeling worden verlaagd.

Dit eenvoudige framework bevat een widget bibliotheek waarmee u code kunt hergebruiken op verschillende platforms. Wanneer uw code wordt gewijzigd, bouwt de widget bibliotheek deze snel op de server. Hierdoor kunt u wijzigingen op de server aanbrengen en ze direct op de telefoon zien.

Als gevolg hiervan moet de software regelmatig worden bijgewerkt en onderhouden. Niet alleen heeft de applicatie regelmatige updates nodig, maar deze zal ook ontwerpwijzigingen ondergaan en moet regelmatig worden onderhouden om de bruikbaarheid voor gebruikers te vergroten.

6. De kosten van backend ontwikkeling

Een laptop op het bureau, naast een pennenhouder, met de programmeertaal, aangezet zodat de ontwikkelaar aan de slag kon.

Flutter omvat niet het ontwikkelen van de backend van uw app. Daarom moet u ook met dit aspect rekening houden bij het opstellen van uw budget. De backend zorgt ervoor dat uw app soepel draait, wordt onderhouden, voldoende opslagruimte heeft en naadloos kan communiceren met andere apps.

Het beveiligt gegevens en maakt toegang tot deze gegevens mogelijk voor het bestuderen van gebruikersactiviteit en het personaliseren van de app. Het biedt ook real time pushmeldingen, waardoor klanten direct hulp kunnen krijgen.

7. Het betrokkenheidsmodel

Veel bedrijven in de Verenigde Staten en Azië (voornamelijk India) hebben grote vraag naar Flutter ontwikkelaars. Dit betekent dat ondernemers nu kunnen profiteren van de flexibiliteit om app ontwikkelaars in te huren.

Flexibiliteit betekent het inhuren van ontwikkelaars op verschillende pakketten, bekend als "betrokkenheidsmodellen". Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de app ontwikkelingsbehoeften van diverse bedrijven. Modellen worden ingedeeld in drie types:

 • Deeltijd betrokkenheidsmodel;
 • Uurloon betrokkenheidsmodel;
 • Huurmodel voor app ontwikkelingsteam.

Deeltijd betrokkenheidsmodel

Dit betrokkenheidsmodel is perfect wanneer u een mobiele app heeft en op zoek bent naar onderhoud ervan. Afhankelijk van de aard van de opdracht kunt u een Flutter ontwikkelaar inhuren voor een bepaald aantal uren vaak parttime.

Als u ontwikkelaars voor een paar uur per maand inhuurt, moet u verwachten dat u minder betaalt. Ze werken aan uw project volgens een tafgesproken tijdlijn, en u heeft gedurende die periode de controle over hen.

Parttime werk omvat doorgaans 4 uur arbeid per dag gedurende één maand of langer. Communicatie kan plaatsvinden via email, Skype, telefoon of een andere methode.

Uurloon betrokkenheidsmodel

Het inhuren van een ontwikkelaar op basis van het uurloon is ideaal wanneer u tijdelijk expertise nodig heeft om de functionaliteit te verbeteren of uw applicatie van het ene naar het andere platform te verplaatsen.

De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal gewerkte uren aan een bepaalde taak. Dit moet dus van tevoren worden gedaan om extra kosten te voorkomen. Dit is kortetermijnwerk dat meestal ongeveer 25 uur arbeid verspreid over enkele dagen vereist.

Huurmodel voor app ontwikkelingsteam

Voor langetermijnprojecten is het inhuren van een app ontwikkelingsteam de beste oplossing. Het uitbesteden van een professioneel app ontwikkelingsteam is een van de meest productieve arbeidsopties en is ook zeer kosteneffectief.

Een projectmanager, ontwikkelaars, ontwerpers, kwaliteitsborging en andere professionals die nodig zijn voor de ontwikkeling van de app maken deel uit van uw team. Het inhurenstermijn is meestal één maand of langer, met fulltime arbeid van acht uur per dag.

Conclusie

Er zijn zeven factoren die de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar beïnvloeden. Elk van deze factoren wordt uitvoerig beschreven in dit artikel, en het legt uit waarom u ze allemaal moet kennen en overwegen.

De locatie van uw ontwikkelaar, zijn ervaring en vaardigheidsniveau, het betrokkenheidsmodel, evenals de complexiteit, categorisatie, het ontwerp en het onderhoud van de app, hebben allemaal invloed op de uiteindelijke kosten van uw Flutter ontwikkelaar.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide