Externe baan als Python ontwikkelaar

Hoe je de beste externe baan als Python ontwikkelaar kunt vinden. Ontdek het nu.

Juli 3, 2023

6 minuut

a man

Externe baan als Python ontwikkelaar

Een vrouw met bril thuis, op de bank, met grijze deken aan en haar laptop op schoot
Image by Freepik

In het huidige tijdperk is thuiswerken gebruikelijk geworden. Nog gebruikelijker dan hybride werk. Dit komt doordat het veel kansen biedt.

Als Python ontwikkelaar zijn de mogelijkheden voor externe banen uitgebreid. Dit stelt je in staat om je vaardigheden te benutten en bij te dragen aan projecten. Dit alles vanuit het comfort van je eigen huis. Thuiswerken biedt flexibiliteit, onafhankelijkheid en de kans om samen te werken met diverse teams. Hier zijn de voordelen van een externe baan als Python ontwikkelaar.

Hoe word je een Python ontwikkelaar

Je kunt een Python ontwikkelaar worden, zelfs als je geen ervaring hebt. Als je ervaring hebt met een andere programmeertaal, is het leren van Python zelfs nog eenvoudiger.

Maar hoe word je een Python ontwikkelaar? Beslis eerst welk type Python ontwikkelaar je wilt worden.

 • DevOps ingenieur
 • AI en ML
 • Softwareontwikkelaar
 • Datawetenschapper
 • Data analist

Zodra je dat hebt bepaald, begin je met het ontwikkelen van je vaardigheden. Leer de basisprincipes van Python. Je kunt naar de universiteit gaan, een Bootcamp volgen of zelfstandig leren. Je kunt online cursussen volgen, tutorialvideo's bekijken of Python boeken lezen.

Vergeet ook niet om sociaal te zijn en lid te worden van de Python gemeenschap. Dit en vele andere tips vind je op onze blog over hoe je een Python ontwikkelaar kunt worden.

Wat doet een Python ontwikkelaar?

Python ontwikkelaars kunnen web en mobiele applicaties creëren. Maar ze kunnen ook

 • Gameontwikkeling doen;
 • Programmeertalen schrijven;
 • Kwantitatieve analyse uitvoeren;
 • Het gebruiken in Machine Learning (ML);
 • Het gebruiken in Kunstmatige Intelligentie (AI);
 • Het gebruiken voor gegevensanalyse;
 • Het gebruiken voor gegevensvisualisatie.

Een Python ontwikkelaar maakt deel uit van een software engineeringteam. Ze werken met de Python programmeertaal. Ze kunnen werken aan verschillende projecten. Ze creëren, ontwerpen en leveren het werk. Ze kunnen werken aan complexe apps tot kleine, persoonlijke projecten. De taak van een Python ontwikkelaar is ook om

 • Code schrijven die processen automatiseert;
 • Computerapplicaties ontwerpen en maken;
 • Mobiele applicaties ontwerpen en maken;
 • Problemen lokaliseren en oplossen;
 • Efficiëntie verbeteren;
 • De gebruikerservaring verbeteren.

Waarom is Python zo populair?

Een jonge vrouw met een bril thuis aan het bureau, met haar laptop aan en haar hond slapend op schoot.
Image by Freepik

Python is een populaire taal. Volgens een enquête van Stack Overflow is de meest populaire taal JavaScript. En dat al tien jaar op rij. Maar de tweede plaats is bijna gelijk. HTML heeft de tweede plaats en de derde plaats gaat naar SQL. Volgens die enquête neemt Python de vierde plaats in.

Maar, vanaf 2023 heeft Python de eerste plaats bereikt. Veel ontwikkelaars gebruiken en kiezen nu massaal voor Python. Het wordt zelfs beschouwd als de koning van programmeertalen. Het bestuderen van deze programmeertaal in 2023 garandeert je succes en vooruitgang. Dit komt doordat

 • Het eenvoudig is om te leren, lezen en schrijven;
 • Het biedt uitgebreide bibliotheken en frameworks die een breed scala aan toepassingen bestrijken;
 • Het omvat Java en C equivalenten zoals CPython, Jython en anderen;
 • Het heeft GUI ondersteuning;
 • Veel bedrijven gebruiken Python, zoals Facebook, Spotify en Netflix.

Python is de perfecte keuze voor web en softwareontwikkeling. Dit komt doordat je complexe, multi protocol apps kunt creëren. Tegelijkertijd hebben ontwikkelaars een beknopte en leesbare syntaxis. Het maakt het leven gemakkelijker voor ontwikkelaars. Bovendien kunnen ze praktische zakelijke en gebruikersapplicaties ontwikkelen.

Externe baan als Python ontwikkelaar

Een jonge vrouw die thuis in de comfortabele fauteuil naar de veranda kijkt, een kopje koffie en haar laptop op schoot vasthoudt en zich klaarmaakt om te werken
Image by benzoix on Freepik

In 2020 was er een enorme toename van thuiswerken. Sindsdien neemt de populariteit alleen maar toe. Volgens de Upwork enquête wordt het zelfs steeds groter. Om precies te zijn, zal tegen 2025 22% van de Amerikaanse werknemers op afstand werken.

Softwareontwikkelaars, waaronder Python, profiteren van thuiswerken. Het stelt hen in staat om gebruik te maken van minder drukke en betaalbaardere plaatsen. Extern werk vermindert ook de tijd die wordt besteed aan woon werkverkeer.

Hier volgt hoe uw bedrijf kan profiteren van het inhuren van een externe Python ontwikkelaar.

Haal toptalent van overal vandaan

Het inhuren van externe medewerkers vergroot de flexibiliteit van uw bedrijf. Technologiebedrijven zijn op zoek naar de beste ontwikkelaars. Dit betekent niet dat die ontwikkelaars zich op dezelfde plaats bevinden.

Bedrijven kunnen een perfect extern team samenstellen door getalenteerde individuen van over de hele wereld aan te nemen. Het beste is dat uw bedrijf toegang kan krijgen tot een pool van talent buiten uw eigen locatie. Op deze manier bevordert u diversiteit op de werkvloer en creëert u een inclusievere cultuur.

Kosten verlagen

Het hebben van een extern team is minder duur. Dit komt doordat u niet hoeft te betalen voor

 • Kantoorruimte
 • Energiekosten en andere rekeningen
 • Computermateriaal

Bovendien hebben veel landen lagere vennootschapsbelastingtarieven dan de VS. Samenwerken met een virtuele ploeg zal u dus helpen geld te besparen op loonbelastingen.

Een andere manier waarop een extern softwareontwikkelingsteam u geld kan besparen, is door de kosten voor woon werkverkeer te verlagen. Het inhuren van enkele medewerkers om vanuit huis te werken, kan u geld besparen op reiskosten.

Verhoog de werknemersbinding

Een externe Python ontwikkelaar zal waarschijnlijk langer bij uw organisatie blijven dan medewerkers op locatie. Dit komt doordat softwareprofessionals meer op hun gemak zijn met een goede balans tussen werk en privé.

Een virtueel team waardeert de vrijheid van thuiswerken meer. Dergelijke werknemers kunnen dus werken wanneer ze willen en waar ze willen. Dit vergroot de kans dat ze langer bij uw bedrijf blijven.

Verhoog de productiviteit

Ontwikkelaars geven de voorkeur aan werken in een rustige omgeving. Anderen geven de voorkeur aan een interactieve omgeving. Wanneer werknemers werken in hun ideale werkruimte, kunnen ze gemakkelijk de focus en productiviteit behouden. Thuiswerken stelt softwareontwikkelaars in staat om creatiever te zijn. Dit werkparadigma bespaart tijd en stelt mensen in staat om meer werk te voltooien in minder tijd.

Controle over de werkstroom

Wanneer je je eigen team hebt, is er geen noodzaak om uit te besteden. Dit betekent dat je te allen tijde volledige controle hebt over je team. Bij uitbesteding huur je mensen in om een taak of project af te maken. Zij hebben geen interesse in jouw bedrijf.

Maar met een extern team is dit anders. Ze zijn loyaler omdat jouw bedrijf hun voornaamste bron van inkomsten is.

Kun je als Python ontwikkelaar op afstand werken?

Ja, je kunt werken als een Python ontwikkelaar. Ze hebben alleen een computer en internet nodig om hun werk te kunnen leveren. Ze kunnen vanuit elke locatie werken. Maar op afstand werken als ontwikkelaar was al gangbaar vóór de pandemie. Dit omvat zowel fulltime als freelancen als Python ontwikkelaar.

Waar vind je een op afstand gelegen baan als Python ontwikkelaar?

Het zoeken naar ontwikkelaars kan vermoeiend zijn. Er zijn veel potentiële kandidaten om uit te kiezen. Ook zijn er veel platforms om uit te kiezen. Indeed en LinkedIn zijn er enkele van.

Maar dit kan een tijdrovende taak zijn. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos met zoveel beschikbare ontwikkelaars. Wij kunnen helpen. Vermijd de moeite van het werven via deze platforms. Sla de eindeloze zoektocht over. Sla het repetitieve lezen en selecteren van cv's over. Of zelfs maanden wachten om de perfecte match te vinden.

Teamcubate zal voor jou kiezen. Wij vinden de beste ontwikkelaar voor jou tegen een betaalbare prijs. Dit gebeurt op basis van jouw

 • Persoonlijke behoeften
 • Projectbehoeften
 • Bedrijfsbehoeften

Het is risicovrij en zo eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen; de rest is ons werk.

Conclusie

Python ontwikkelaars kunnen vanuit huis werken. Zelfs vóór de pandemie werkten veel ontwikkelaars op afstand, inclusief Python. Vandaag de dag is dit soort werk vanzelfsprekend. Bijna alle bedrijven bieden het aan.

En hoe kunnen ze dat niet doen? Het heeft zowel voordelen voor het bedrijf als voor de werknemer. Van het stimuleren van de creativiteit en productiviteit van werknemers tot het verlagen van de kosten voor bedrijven. Lees dit artikel over werken op afstand als Python ontwikkelaar en ontdek waarom dit type werk de overhand zal krijgen ten opzichte van het kantoorpersoneel.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide