Hiring & Retention

De toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails

De toekomst van Ruby On Rails ontwikkeling ziet er rooskleurig uit. Dit is allemaal te danken aan zijn uitstekende compatibiliteit met webtoepassingen, bloeiende gemeenschap en enkele andere factoren.

Juli 24, 2023

5 minuut

a man

De toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails

Het is moeilijk te voorspellen hoe de toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails eruit zal zien. Maar het blijft nog steeds een populaire keuze, vooral voor webontwikkeling.

Als je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt inhuren, is het belangrijk om te weten wat de toekomst van deze programmeertaal is. In deze blog zullen we vandaag de toekomst van RoR ontwikkeling onderzoeken. We zullen ook bespreken of RoR nog steeds relevant is en de moeite waard om in te investeren.

Is Ruby on Rails nog steeds relevant in 2023?

Ja, Ruby on Rails is nog steeds relevant in 2023. Hoewel het niet de meest populaire programmeertaal is, staat het nog steeds in de top 20 volgens onderzoek van GitHub. RoR is minder populair dan nieuwe technologieën, maar het blijft een populaire keuze voor full stack webontwikkeling. Dit komt omdat dit framework verschillende functies biedt en zeer productief en effectief is.

RoR is een goede carrièrekeuze, dus het is nog steeds de moeite waard om RoR te leren, ondanks dat het een ouder framework is. Dit komt doordat RoR de nadruk legt op conventie boven configuratie, waardoor je sneller apps kunt bouwen dan met andere frameworks.

Er is echter ook een nadeel van dit framework. Het is niet compatibel met machine learning. Daarom denken veel mensen misschien dat het niet meer zo populair is.

Ruby on Rails in 2023: Een vaardigheid die nog steeds de moeite waard is om in te investeren?

Misschien heb je nu twijfels. Is RoR in 2023 nog steeds een vaardigheid die de moeite waard is om in te investeren? Ja, dat is het. Hier is waarom. Veel bedrijven, zoals Shopify, Airbnb en GitHub, gebruiken Ruby on Rails. Het is hun belangrijkste technologiestack. Dit impliceert dat er nog steeds een grote behoefte is aan RoR ontwikkelaars. Bovendien blijven veel bedrijven investeren in deze technologie.

Laten we een voorbeeld bekijken.

Een grafische grafiek met gegevens.
Meest populaire technologieën: programmeertalen, scripttalen en opmaaktalen. Bron: Stack Overflow 2022.

Volgens Stack Overflow is Ruby de 16e meest populaire programmeertaal. En daarmee ook het Ruby on Rails framework. Dit betekent dat er nog steeds vraag naar is, ook al is het niet zo populair als JavaScript of Python.

De toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails

Veel trends beïnvloeden de toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails in 2023. Dit betekent dat Ruby on Rails verre van dood is en nog steeds een mooie toekomst heeft. Hier is waarom.

De Ruby on Rails gemeenschap

Ruby on Rails is een open source framework, wat betekent dat het gratis te gebruiken is. Iedereen op internet kan het gratis gebruiken. En deze open source technologieën vertrouwen op gemeenschapssteun, zoals RoR. Een actieve en betrokken gemeenschap geeft aan dat de technologie levendig en goed is.

De RoR gemeenschap is groot en actief, en breidt zich dagelijks uit. Daarom hebben veel bedrijven toegang tot veel bronnen, waaronder:

 • Tutorials
 • Forums
 • Open source bibliotheken

Daarnaast zijn er verschillende Rails forums beschikbaar online, waaronder Github, Reddit en StackOverflow. Deze platforms zijn uitstekende plekken voor:

 • Het delen van kennis
 • Het oplossen van problemen
 • Het vinden van hulp bij moeilijke taken
 • Het ondersteunen van nieuwe ideeën

Technologieën die stervende zijn, hebben geen gemeenschapssteun meer of hebben een zeer kleine gemeenschap die krimpt in omvang.

Voortdurende updates en onderhoud

Elke technologie heeft regelmatige upgrades en onderhoud nodig. Dit is een goede indicator van wanneer een framework dergelijke zaken nodig heeft. Het geeft aan dat mensen geïnteresseerd zijn en ervoor willen zorgen dat het up to date is met innovaties en andere veranderingen. Een technologie is stervende of al dood als deze niet langer regelmatige upgrades en onderhoud ontvangt.

RoR heeft constante updates. Dit betekent dat er nog steeds vraag naar is en dat mensen het gebruiken. Er zijn Ruby on Rails teams en ontwikkelaars over de hele wereld die bijdragen aan het framework door essentiële functies toe te voegen.

Je kunt er zeker van zijn dat Ruby on Rails niet dood is. Veel ontwikkelaars werken constant aan het verbeteren en onderhouden van dit framework. Dit is een van de indicatoren dat RoR niet zo onpopulair is.

Veel gebruikers van RoR

Het is gemakkelijk te zien wanneer een framework geen waarde meer heeft of zelfs niet meer wordt gebruikt. Hoe? Door te kijken naar wat veel bedrijven gebruiken, met name techbedrijven. Zij zijn de eersten die de oude technologie achterlaten.

En RoR wordt niet achtergelaten. Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van RoR ontwikkeling. Hier zijn er slechts een paar:

 • Soundcloud
 • Hulu
 • Shopify
 • Github
 • Airbnb
 • Basecamp
 • Dribble
 • Clarity
 • ASKfm
 • Fiverr
 • MyFitnessPal

En vele andere apps. Dit is het beste bewijs dat Ruby on Rails verre van dood is.

Perfect voor eCommerce

eCommerce is de toekomst. Daarom is Ruby on Rails de toekomst. Dit komt doordat Rails een perfecte keuze is voor eCommerce apps, omdat het ontwikkelaars in staat stelt om:

 • Snel unieke prijsalgoritmes te creëren
 • Afbeeldingsformaatgereedschappen
 • Afbeeldingsgereedschappen voor productfoto's en beschrijvingen

In eCommerce zijn er veel verschillende pagina's, items en foto's. De benadering van RoR bij het bouwen van websites past perfect bij het maken van een eCommerce website. Je kunt ook betalingssystemen integreren op je eCommerce website.

Maakt agile ontwikkeling mogelijk

Ruby waardeert conventie boven configuratie. Als gevolg hiervan is Rails een perfecte oplossing voor agile ontwikkeling. Dit is een belangrijke reden waarom veel bedrijven de voorkeur geven aan Ruby on Rails boven andere technologieën.

Maak snel en betaalbaar foutloze webapps met RoR. Bovendien is Ruby on Rails schaalbaar. Dit stelt je bedrijf in staat om snel de omzet te verhogen.

Geweldig voor contentmanagementsystemen

RoR is een geweldige optie voor contentmanagementsystemen. Dit komt omdat het navigeren en uploaden van bestanden, afbeeldingen en inhoud eenvoudig is. Ruby on Rails maakt ook het herzien, bewerken en publiceren eenvoudig. RoR webapps zijn ook zoekmachinevriendelijk. Dit is geweldig voor de SEO van je website of app en ook een goede indicator van ROI (return on investment).

Korte termijn toekomst van Ruby on Rails

Twee vrouwen, ontwikkelaars, zittend aan het bureau, kijkend en wijzend naar hun MacBook laptops met codering weergegeven op het computerscherm.To kvinder, udviklere, sidder ved skrivebordet og kigger og peger på deres MacBook laptops med kodning vist på computerskærmen.

RoR blijft een populaire keuze voor de ontwikkeling van web apps. Het heeft een grote en actieve gemeenschap die voortdurend nieuwe functies toevoegt en problemen aanpakt. Daarnaast groeit de gemeenschap constant.

Bovendien is RoR een goed framework met een goed gevestigd ecosysteem. Dit betekent dat ontwikkelaars gemakkelijk bibliotheken, tools en ondersteuning kunnen vinden wanneer dat nodig is.

RoR kiest voor conventie boven configuratie. Dit betekent dat RoR wordt geleverd met een set standaardregels voor het ontwikkelen van web apps. Dit maakt het gemakkelijker voor ontwikkelaars om te beginnen en apps sneller te maken. Dit zal waarschijnlijk in de toekomst een belangrijk verkoopargument blijven voor Rails.

Lange termijn toekomst van Ruby on Rails

De korte termijn toekomst van RoR is zeker en duidelijk. Maar de lange termijn toekomst is wat onzeker. De software industrie ontwikkelt zich voortdurend en er komen regelmatig nieuwe technologieën op. Technologieën zoals Node.js en React kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar data gedreven apps.

RoR heeft zich ontwikkeld en aangepast aan nieuwe uitdagingen, maar kan in de toekomst mogelijk meer concurrentie ondervinden van deze opkomende technologieën. Desondanks zal Rails waarschijnlijk een populaire keuze blijven voor webontwikkeling, vooral voor meer conventionele eCommerce apps.

Een Ruby on Rails ontwikkelaar inhuren

De bovengenoemde voordelen zouden de reden moeten zijn waarom je een Ruby on Rails ontwikkelaar zou moeten inhuren. Zodra je hebt besloten om dat te doen, vergeet dan niet om je budget vast te stellen en te bepalen wat voor soort RoR ontwikkelaar je nodig hebt. Houd rekening met de ervaring, locatie en betrokkenheidsmodel van de ontwikkelaar.

Dit kan allemaal van invloed zijn op het salaris van de RoR ontwikkelaar, dat sterk kan variëren. Bijvoorbeeld, RoR uit Indica kan je $1,2 per uur kosten, terwijl RoR in de VS je $60 per uur kan kosten.

Ook heeft de ervaring invloed op de prijs. Ervaren RoR professionals zullen altijd meer kosten. Maar als je een beperkt budget hebt en een eenvoudige RoR webapplicatie nodig hebt, is een junior ontwikkelaar een goede keuze.

Tot slot, denk na over hoe je je ontwikkelaar wilt inhuren. In house of door uitbesteding? Uitbesteden is veel gemakkelijker, eenvoudiger en kosteneffectiever. Het beste van alles is dat je alleen het beste van het beste krijgt. Teamcubate zal je voorzien van je perfecte RoR ontwikkelaar. Snel, zonder stress en kosteneffectief.

Conclusie

De toekomst van Ruby on Rails ziet er goed uit. Dit komt doordat dit framework een uitstekende keuze is voor eCommerce apps. Het heeft ook een geweldige gemeenschap, voortdurende updates en regelmatig onderhoud.

Zelfs enkele van de grootste bedrijven maken gebruik van RoR, zoals GitHub, Airbnb en Shopify. Als je overweegt om RoR te gebruiken, zul je geen fout maken. Huur een Ruby on Rails ontwikkelaar in en krijg vandaag nog je foutloze app.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide