Hiring & Retention

De beste praktijken voor het aantrekken van eersteklas Ruby on Rails ontwikkelaars

Hier zijn de beste praktijken voor het werven van uitstekende Ruby on Rails ontwikkelaars. Maak het inhuren veel eenvoudiger met onze praktische tips en trucs.

Augustus 3, 2023

10 minuut

a man

De beste praktijken voor het aantrekken van eersteklas Ruby on Rails ontwikkelaars

Vijf collega's, ontwikkelaars en collega's, twee mannen en drie vrouwen werken samen op kantoor, glimlachend, kijkend naar hun laptops, omringd door potloden, notitieboekjes en technologieën.

Het zoeken en aannemen van ontwikkelaars is een belangrijke taak voor elke organisatie. En dus is het inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar even cruciaal. Ruby on Rails is een krachtig framework. Het is perfect voor het ontwikkelen van eenvoudige, flexibele apps en websites.

Maar het vinden van het beste RoR talent kan een uitdaging zijn. Daarom hebben we dit artikel geschreven. De beste praktijken voor het aantrekken van eersteklas Ruby on Rails ontwikkelaars. We zullen je door het hele proces van het aannemen van Ruby on Rails ontwikkelaars begeleiden. Volg deze praktijken en je zult de beste RoR professionals aantrekken en behouden.

Waarom zou ik Ruby on Rails gebruiken?

Ruby on Rails is een zeer populair ontwikkelingsframework. Sterker nog, veel bekende bedrijven gebruiken het voor het bouwen van hun sites en apps. Enkele hiervan zijn:

 • Airbnb
 • Shopify
 • Basecamp
 • Urban Dictionary
 • Twitch

Het is een uitstekende optie voor startups, middelgrote bedrijven en ook grote bedrijven. Hier zijn een paar redenen waarom.

Ruby on Rails is kosteneffectief

Projecttijdlijnen en budgetten zijn twee van de belangrijkste zaken waar bedrijven mee te maken krijgen. Het doel is altijd om projecten op een kosteneffectieve en tijdige manier af te ronden. Hier komt Ruby on Rails om de hoek kijken. Dit komt omdat RoR een open source framework is. Je hoeft niets te betalen. Er zijn geen licentiekosten. Iedereen kan RoR gebruiken zonder een cent uit te geven.

Gemakkelijk te onderhouden

Ruby on Rails staat bekend om zijn efficiënte codering en betrouwbaarheid. Dit helpt ontwikkelaars om hun testcodes en coderingsstijlen te verbeteren. Het helpt ook om bugs snel te vinden en te verwijderen. Al deze voordelen maken Ruby on Rails ontwikkeling eenvoudig te beheren en te onderhouden.

Het is een zeer veilig framework

Veiligheid is net zo belangrijk als het bepalen van het budget. Als je je bedrijf niet beveiligt, is er een groot risico op cyberaanvallen. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken met Ruby on Rails. Dit komt omdat RoR verschillende ingebouwde beveiligingsmechanismen heeft. Ook maakt het zowel behavior driven als test driven development mogelijk.

Zeer schaalbaar

RoR is gebouwd om efficiënt te schalen. Het heeft:

 • Ingebouwde caching
 • Database optimalisatie
 • Load balancing functies.

Bovendien heeft Ruby on Rails sterke gemeenschappelijke ondersteuning. Het heeft verschillende tools en benaderingen om de snelheid te verhogen en zware verkeersapps te behandelen.

Full stack ontwikkeling

Ruby on Rails is ideaal voor full stack ontwikkeling. Je kunt dit framework gebruiken in allerlei soorten industrieën. Of je nu actief bent in de gezondheidszorg, logistiek of werkzaam bent in een IT bedrijf.

Grote ecosystemen en beschikbare bibliotheken

Ruby on Rails heeft een groot ecosysteem. Het omvat een diverse set bibliotheken, bekend als "gems". Ze bieden oplossingen voor basiswebontwikkeltaken. Deze gems bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

 • Authenticatie
 • Autorisatie
 • Bestand uploaden
 • E-mailverwerking en nog veel meer.

Deze bibliotheken verminderen de ontwikkeltijd en inspanning. Ze stellen ontwikkelaars in staat om zich te concentreren op de functionaliteit van de app.

Vriendelijke syntaxis

RoR heeft een eenvoudige en begrijpelijke syntaxis. Het is eenvoudig en leesbaar. Het maakt code gemakkelijker te begrijpen, schrijven en onderhouden. De beknopte syntaxis van Ruby on Rails bevordert samenwerking binnen het team. Het verkort ook de leercurve. Bovendien kun je met minder regels code complexe functies maken dan je zou doen in Java of Node.

Hoe vind je de juiste Ruby On Rails ontwikkelaar

De hand van een ontwikkelaar op het bureau, typend op een toetsenbord, coderend en ontwikkelend op een computer met twee computerschermen waarop codes worden weergegeven, naast een koffiekopje.

Nu je begrijpt waarom je RoR zou moeten gebruiken, laten we eens kijken hoe je de juiste Ruby on Rails ontwikkelaars kunt vinden. Bij het zoeken naar Ruby on Rails professionals, zoek naar zeer getalenteerde landen.

Deze landen zijn de VS, Polen, Oekraïne, China, India en het Verenigd Koninkrijk. Werving uit andere landen stelt je in staat om goed talent goedkoop te vinden. Dit betekent dat je iemand uit India kunt aannemen voor je kantoor in de Verenigde Staten.

Als je op zoek bent naar een perfect team van externe RoR ontwikkelaars, kan Teamcubate je helpen. Het is een stressvrij proces. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. We zullen je wensen en doelen bespreken. En enkele dagen later vinden we je perfecte match. Je zult je beste RoR ontwikkelaar hebben tegen de beste prijs. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Uitbesteding van je RoR ontwikkelaar

In plaats van een werknemer aan te nemen, kun je een derde partij inschakelen om het voor je te doen. Zij zullen voor alles zorgen, van het interviewen tot het aannemen. Uitbesteding stelt je in staat om je te concentreren op belangrijkere taken.

Het is goedkoop en biedt een eenvoudige oplossing. Hierdoor geven veel startups en middelgrote organisaties de voorkeur aan uitbesteding.

Maar het inhuren van een werknemer uit een ander land kan riskant zijn. Daarom zou je moeten samenwerken met gerenommeerde bedrijven. Zij hebben ervaren projectmanagers om succes te waarborgen. Ze zullen je voorzien van het beste externe ontwikkelaarsteam. Als je ervoor kiest om dergelijke werknemers te hebben, bekijk dan het beheer van externe Ruby On Rails ontwikkelaars.

In huis aannemen van je RoR ontwikkelaar

Bij in huis aannemen zal jouw bedrijf de kandidaat in dienst nemen. Je zult verantwoordelijk zijn voor:

 • Zoeken
 • Vinden
 • Aannemen
 • Werven

Je bedrijf zal interviews moeten afnemen, tests moeten afnemen en contracten moeten opstellen. Dit type werving is uitdagender. Het is ook duurder en riskanter. Maar het biedt meer controle over je werknemers en ook betere communicatie.

Het inhuren van een freelancer

Bedrijven maken gebruik van freelancers voor korte, kostenbesparende projecten. Freelancers zijn meestal goedkoper. Maar het inhuren van hen kan riskant zijn. Je project wordt mogelijk niet op tijd geleverd. Of helemaal niet geleverd. Bovendien moet je hen voorzien van een gedetailleerde projectbeschrijving. Ze hebben alle nodige informatie nodig om de taak te voltooien.

Offshore inhuren van RoR ontwikkelaar

Offshoring is het proces van het hebben van een kantoor in een ander land. En het betekent ook dat je werknemers uit dat land in dienst neemt. Dit is een geweldige keuze voor langetermijnprojecten. Maar dit zal veel tijd en geld vergen.

De beste praktijken voor het werven van eersteklas Ruby on Rails ontwikkelaars

Een man, ontwikkelaar, met een zwarte bril op en een blauw shirt met het polshorloge, kijkend en lachend naar de camera terwijl hij aan het bureau zit met zijn computerscherm aan.

Zodra je het type werving hebt bepaald, maak gebruik van de beste praktijken voor het werven van eersteklas Ruby on Rails ontwikkelaars. Laten we ze bekijken.

Ken de functies van Ruby on Rails ontwikkelaars

Ruby on Rails professionals kunnen verschillende taken uitvoeren. Net als andere ontwikkelaars. Ondanks de functietitel hebben RoR ontwikkelaars goede kennis nodig van zowel frontend als backend technologieën. Ze moeten ook goede kennis hebben van:

 • Database structuur
 • Ontwerp
 • Programmeertalen die worden gebruikt door Ruby on Rails frameworks.

Dit zijn dus de functietitels van Ruby on Rails ontwikkelaars.

 • Full stack ontwikkelaars
 • Backend ontwikkelaars
 • Front end ontwikkelaars
 • Kwaliteitsborgingsingenieurs
 • Projectmanagers

Het eerste wat je moet doen, is bepalen wat voor soort RoR ontwikkelaar je nodig hebt. Is het een full stack of misschien een front end ontwikkelaar?

Bepaal je budget

Zoals we hierboven hebben vermeld, is het bepalen van een budget een must. Je moet weten hoeveel geld dit project je gaat kosten. Ook kun je op basis van je budget het wervingsmodel kiezen.

Meestal zijn fulltime medewerkers met in house werving duurder. Maar er zijn manieren om geld te besparen, zelfs met dit model. Huur een Ruby on Rails ontwikkelaar uit verschillende landen. Zoals India of Oost Europese landen. Het salaris van je ontwikkelaar kan sterk variëren. Dit komt allemaal door de locatie, maar ook door de ervaring van de ontwikkelaar.

Volgens Glassdoor is het gemiddelde jaarlijkse salaris voor Ruby on Rails ontwikkelaars in de VS $107,115. Maar onthoud dat het salaris kan variëren. Hier is de tabel met het gemiddelde salaris van RoR ontwikkelaars op basis van hun ervaringsniveau.

Ervaringsniveau

Junior ontwikkelaars

Gemiddelde ontwikkelaars

Senior ontwikkelaars

Glassdoor

€85.500 - €93.700

€95.500 - €104.650

€106.450 - €113.750

Onthoud dat dit slechts gemiddelde salarissen zijn. Ze kunnen hoger of lager zijn. Er zijn gevallen waarin senior RoR ontwikkelaars jaarlijks €182.000 verdienen.

Op basis van deze cijfers, bepaal je budget. Vergeet ook niet om alle extra kosten voor je project op te nemen. Deze omvatten:

 • Materialen;
 • Technologieën;
 • Uitrusting.

Bepaal de belangrijkste vaardigheden van de RoR ontwikkelaar

Elke ontwikkelaar en dus ook RoR, heeft een bepaalde set vaardigheden nodig. Dit betekent een combinatie van zachte en technische vaardigheden. Laten we ontdekken welke van deze vaardigheden een RoR ontwikkelaar moet hebben om zijn of haar taken te vervullen.

Technische vaardigheden

Begrip van de basisprincipes van de Ruby programmeertaal

Om het Ruby on Rails framework te begrijpen, moet je de Ruby programmeertaal kennen. Dit impliceert een grondige kennis van:

 • Ruby syntax
 • Concepten van objectgeoriënteerd programmeren (OOP)
 • Datastructuren en algoritmes

Grondige kennis van het Ruby on Rails framework

Het belangrijkste is dat je RoR ontwikkelaar het framework goed kent. Om precies te zijn, om zijn ervaring te rechtvaardigen. Dit omvat meestal:

 • Rails conventies
 • Directorystructuur
 • Modellen
 • Controllers
 • Routing
 • Weergaven
 • ActiveRecord voor database interacties

Databasebeheer

Ook een basiskennis van databasebeheer is noodzakelijk. Dit omvat werken met databases zoals MySQL en PostgreSQL. Ook het gebruik van tools zoals ActiveRecord of SQL. Dit zal je helpen bij het ontwerpen en optimaliseren van databases.

Kennis van front end ontwikkeling

Zoals we hebben vastgesteld, is RoR een full stack ontwikkelingsframework. Maar kennis van front end technologieën is een must. Dit betekent basiskennis van:

 • HTML;
 • CSS;
 • JavaScript;
 • Front end frameworks zoals Bootstrap of jQuery.

Deze talen en frameworks zijn geweldig voor RoR. Ze zijn er om de algehele gebruikerservaring te verbeteren.

Goede vaardigheden voor testen en debuggen

Sterke testvaardigheden zijn noodzakelijk voor de betrouwbaarheid van RoR. Het is belangrijk om testframeworks te kennen zoals:

 • RSpec;
 • Capybara;
 • MiniTest;
 • Schrijf unit tests, integratietests en end to end tests.

Bovendien moeten ontwikkelaars in staat zijn om Ruby on Rails apps te debuggen en problemen op te lossen.

Soft skills

Het navigeren van het wervingsproces voor de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar is nooit eenvoudig. Daarom zijn we hier om te helpen. Hier zijn de belangrijkste soft skills die je ontwikkelaars zouden moeten hebben.

Samenwerking en communicatie

Je toekomstige RoR medewerker moet samenwerkend zijn. Dit komt doordat hij of zij met teams zal werken. Ruby on Rails ontwikkelaars moeten dus efficiënt kunnen samenwerken met andere teamleden. Dit omvat:

 • Ontwerpers,
 • Front end ontwikkelaars,
 • Projectmanagers.

Dit impliceert goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Deze zijn een must, omdat ze nodig zijn voor het presenteren van ideeën, stellen van vragen en verstrekken van updates. Maar ook voor het afronden van het project.

Probleemoplossende vaardigheden

Probleemoplossende vaardigheden zijn de meest populaire vaardigheden als het gaat om elk soort ontwikkelaar. Ze moeten in staat zijn om problemen vast te stellen. Zodra ze dat doen, moeten ze deze onderzoeken en efficiënte oplossingen bedenken. Dit vereist bepaalde vaardigheden zoals:

 • Kritisch denken;
 • Aandacht voor detail;
 • Vermogen om problemen efficiënt op te lossen;
 • Geschikte oplossingen vinden.

Organisatie en tijdmanagement

Ruby on Rails ontwikkelaars werken tegelijkertijd aan veel projecten. Daarom hebben ze goede organisatorische vaardigheden nodig. Ze moeten weten hoe ze prioriteiten moeten stellen. Maar ook hoe ze tijd efficiënt kunnen beheren en deadlines kunnen halen. Met deze vaardigheden kunnen ontwikkelaars schone codebases, documentatie en projectbeheer leveren.

Leervermogen

Omdat technologie elke dag groeit, moeten ontwikkelaars zich kunnen aanpassen. Ze moeten up to date blijven. Nieuwe concepten, tools en frameworks leren. Ontwikkelaars moeten op de hoogte blijven van de nieuwste RoR webontwikkelingen. Het is essentieel om je vaardigheden uit te breiden. Alleen op deze manier kun je het beste werk leveren.

Ter conclusie

Als je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt aannemen, moet je bepaalde dingen weten. Je moet het budget bepalen, het wervingsmodel kiezen en de zoektocht starten. Maar dat kan uitdagend zijn.

We hopen dat we je hebben geholpen met ons artikel over de beste praktijken voor het werven van eersteklas Ruby on Rails ontwikkelaars. Volg ze, en je proces zal veel gemakkelijker verlopen. Overweeg de stappen, rollen en salarissen. Het zal veel gemakkelijker zijn zodra je het proces leert kennen.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide