Hiring & Retention

Beste werkwijze voor het aannemen van een Flutter ontwikkelaar

Navigeer door het aanwervingsproces van Flutter-ontwikkelaars met behulp van onze uitgebreide gids. Ontdek de beste werkwijzen, begrijp de markttrends en leer waar je bekwame ontwikkelaars kunt vinden. Begin vandaag nog om het succes van jouw project te optimaliseren.

Juli 12, 2023

5 minuut

a man

Beste werkwijze voor het aannemen van een Flutter ontwikkelaar

Een paar collega's, drie mannen en twee vrouwen, ontwikkelaars, zitten aan de bureautafel met hun laptops aan, discussiëren en hebben het naar hun zin.

Om een Flutter ontwikkelaar aan te nemen, moet je eerst de omvang van je project, de complexiteit ervan en natuurlijk je budget bepalen. Dat is de eerste stap in het wervingsproces. Vervolgens, om fouten en een slechte selectie bij het werven te voorkomen, moet je op de hoogte zijn van de beste werkwijze voor het aannemen van een Flutter ontwikkelaar.

We hebben besproken waarom Flutter op dit moment zo populair is en waarom die populariteit voorlopig niet zal afnemen. Ook hebben we vermeld waar en hoe je goede ontwikkelaars kunt vinden en welke opties je hebt bij het vinden van de beste Flutter ontwikkelaars.

Waarom kiezen voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar?

Naarmate opensource frameworks evolueren, groeit de populariteit van Flutter snel. Dit betekent dat de populariteit en het gebruik van Flutter in de nabije toekomst niet zullen afnemen. Hoewel Flutter in 2017 is uitgebracht en een vrij nieuw framework is, heeft dit platform tegenwoordig:

 • Een voortdurend groeiende community;
 • Ongelooflijke ondersteuning;
 • Uitzonderlijke technologische mogelijkheden;
 • Veel populaire, foutloze apps;
 • Voortdurende ontwikkelingsvooruitgang.

Flutter 3.0 werd ongeveer een jaar geleden uitgebracht, op 11 mei 2022. Vandaag de dag wordt het framework nog steeds verbeterd met technologische vooruitgang die het framework vooruit helpt. De belangrijkste voordelen die Flutter biedt aan bedrijven en teams zijn onder andere:

 • Een enkele codebase voor verschillende platforms;
 • Snellere time to market;
 • De kosten voor ontwikkeling, testen en onderhoud zijn lager dan voor native apps;
 • Apps die zijn ontwikkeld met Flutter presteren gelijkwaardig aan native mobiele apps;
 • Perfecte ondersteuning voor mobiele en desktoptoepassingen voor Flutter teams.

Hoe vind ik een goede Flutter ontwikkelaar?

Drie zakenvrouwen, collega's, zitten in de kantoorlounge met hun laptops op schoot, praten over werk en werkgerelateerde onderwerpen.

Het vinden van een goede Flutter ontwikkelaar is behoorlijk lastig. De vraag naar ontwikkelaars met ervaring in Flutter groeit voortdurend en overtreft snel het aantal beschikbare ontwikkelaars. De sleutel tot het aantrekken van Flutter ontwikkelaars is om je bedrijf te promoten als een aantrekkelijke plek waar ontwikkelaars graag hun tijd, vaardigheden en expertise willen investeren.

Het tonen van je organisatie als een plek vol creatieve ideeën, een duidelijke strategie voor de toekomst en een omgeving waar verschillende ideeën en creativiteit gedijen, kan een lange weg gaan bij het werven van de beste ontwikkelaars. Om je perfecte match te vinden, bekijk onze blog over hoe je een goede Flutter ontwikkelaar kunt vinden.

Beste werkwijze voor het aannemen van een Flutter ontwikkelaar

Het aannemen van een professionele Flutter ontwikkelaar betekent het vinden van een ontwikkelaar met de juiste combinatie van technische, zachte en communicatieve vaardigheden, waar we eerder in de genoemde blog over hebben gesproken.

Wervingskosten kunnen hoog zijn en het proces kan even duren. Niettemin zullen de volgende praktijken je helpen dit proces te vergemakkelijken. Hier volgt hoe je de beste match kunt vinden om je positie als Flutter ontwikkelaar in te vullen.

Flutter ontwikkelingsbedrijven

Als je een effectief Flutter team wilt opbouwen of een enkele ontwikkelaar wilt inhuren, zoek dan naar Flutter ontwikkelingsbedrijven. Dergelijke bedrijven zijn gespecialiseerd in het bouwen van mobiele apps met Flutter en hebben veel ontwikkelaars te bieden.

Deze manier van inhuren wordt uitbesteding genoemd. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat jij als bedrijf een externe partij inhuurt om al je zakelijke taken en behoeften voor een bepaald project te vervullen. Insourcing betekent daarentegen dat je een persoon, team of hele afdeling inhuurt voor een fulltime positie om verschillende soorten projecten uit te voeren.

Het vinden van een Flutter ontwikkelingsbedrijf betekent dus dat je jouw Flutter project uitbesteedt. Je moet een verzoek sturen om te zien of ze beschikbare ontwikkelaars hebben die aan jouw project kunnen werken. Dit kan leiden tot verschillende mogelijke oplossingen, zoals het inhuren van individuele Flutter ontwikkelaars voor je team via personeelsuitbreiding. Een andere optie kan een voorstel zijn voor een toegewijd teammodel waarbij het Flutter app ontwikkelingsbedrijf volledige verantwoordelijkheid neemt voor een deel van je project.

Bovendien hebben deze bedrijven doorgaans veel ervaring met werken met andere teams en bedrijven. Je kunt gemakkelijk jouw beste match vinden en bovendien kan dit een veel goedkopere optie zijn dan het vinden van een fulltime Flutter ontwikkelaar voor jouw bedrijf.

IT ontwikkelingsbedrijven

Een andere manier om jouw ontwikkelaars uit te besteden, is door in contact te komen met IT wervingsbedrijven. Net als Flutter bedrijven bieden IT bedrijven Flutter diensten aan. Als je ervoor kiest om een Flutter ontwikkelaar van deze bedrijven in te huren, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Controle over het Flutter team, project, tijd en verantwoordelijkheden;
 • Afstemming met jouw bedrijfscultuur;
 • Profiteren van hun creativiteit om eigenaarschap van hun werk te vestigen.

Wil je een externe Flutter ontwikkelaar op afstand inhuren? Of misschien wil je je eigen Flutter team opbouwen? In beide gevallen hebben IT ontwikkelingsbedrijven de oplossingen. Ze bieden allerlei soorten services om aan jouw wervingsbehoeften te voldoen.

Het enige verschil tussen Flutter en IT ontwikkelingsbedrijven is dat Flutter bedrijven alleen Flutter diensten aanbieden, terwijl IT wervingsbedrijven niet alleen Flutter, maar ook veel diverse ontwikkelingsdiensten aanbieden.

Freelance Flutter ontwikkelaars

Twee freelance ontwikkelaars, een vrouw en een man, zitten op een zonnige dag in de achtertuin, aan tafel met hun laptops aan, lachend, pratend en samenwerkend.

Freelance werk is een vorm van zelfstandig ondernemerschap waarbij de werknemer geen baas of andere leidinggevende heeft. Freelancers werken vaak als zelfstandige individuen en bieden diensten aan op basis van contracten of projecten. Gelukkig zijn er veel freelance Flutter ontwikkelaars beschikbaar.

Je kunt ze vinden op platforms zoals Fiverr, PeoplePerHour, Upwork, enzovoort. Elk van deze platforms heeft een scala aan ontwikkelaars te bieden. Je kunt hun profielen bekijken en hun ervaring en zelfs hun werk zien.

Er zijn ontwikkelaars beschikbaar op verschillende vaardigheidsniveaus. Je kunt kiezen uit junior ontwikkelaars tot professionals, hun gemiddelde uurtarief bekijken en contact met hen opnemen voor meer informatie.

Vacatures

Als je geen ontwikkelaars wilt werven via wervingsbedrijven of freelancers, kun je altijd kiezen voor de traditionele manier van vacatures plaatsen. Publiceer je vacature op vacatureborden zoals Indeed, Glassdoor en LinkedIn.

Deze vacaturesites zijn populair onder werkzoekenden en kunnen je helpen bij het vinden van ervaren Flutter ontwikkelaars voor je project. Bedenk dat een goed geschreven vacaturebeschrijving essentieel is voor het aannemen van deze strategie.

Andere platforms voor het vinden van ontwikkelaars

Naast de genoemde manieren om Flutter ontwikkelaars te vinden, zijn er andere platforms waar je de perfecte match voor deze functie kunt vinden.

Een van die platforms is Stack Overflow en Reddit. Dit zijn online platforms waar meestal allerlei soorten ontwikkelaars en andere IT experts discussiëren over onderwerpen. Je kunt altijd lid worden van deze communities en een bericht plaatsen dat je op zoek bent naar een Flutter ontwikkelaar.

Een andere manier om een ontwikkelaar te vinden is door deel te nemen aan technologiegerelateerde conferenties en meetups. Je kunt in contact komen met ontwikkelaars, vragen stellen en meer te weten komen over hun ervaring. Het vinden van Flutter ontwikkelaars voor je project vereist een combinatie van online en offline netwerken, evenals een gerichte benadering van Flutter ontwikkelaars en bedrijven.

Zodra je hebt uitgezocht waar je de perfecte match voor deze functie zult vinden, denk dan aan de volgende onderwerpen.

Verschillen in tijdzones

Bedrijven kunnen werknemers overal ter wereld aannemen dankzij het werken op afstand. Tijdzoneverschillen kunnen echter een belangrijke hindernis zijn voor samenwerking en communicatie. Dit kan het moeilijk maken voor bedrijven om effectief samen te werken met externe werknemers in verschillende landen, waardoor ze elders op zoek gaan naar talent.

Hoewel de meeste externe Flutter ontwikkelaars zelfstandig kunnen werken, is het belangrijk om ten minste enkele uren overlap te hebben tijdens de gebruikelijke werktijden. Op deze manier wordt effectieve planning, realtime communicatie en samenwerking vergemakkelijkt.

Verwachtingen salaris

Werk op afstand is zeer competitief. Het vermogen om ontwikkelaars uit verschillende landen in te huren tegen lagere lonen dan in andere landen is een groot pluspunt voor allerlei soorten bedrijven. Desondanks maken bedrijven nog steeds gebruik van technologie om een concurrentievoordeel te behalen in hun respectievelijke gebieden.

Desalniettemin kunnen junior en medior Flutter ontwikkelaars eenvoudige mobiele apps ontwikkelen. Je kunt echter een professionele Flutter ontwikkelaar met meer dan 5 jaar ervaring vinden voor hetzelfde loon als een junior en medior ontwikkelaar, maar dan in een ander land.

Dit is erg belangrijk om te weten, omdat Flutter salarissen sterk kunnen variëren afhankelijk van de locatie van je werknemer. Zo kun je bijvoorbeeld senior ontwikkelaars in Zuid en Oost Europa vinden voor een goede prijs.

Conclusie

Om een Flutter ontwikkelaar in te huren, moet je een aantal cruciale zaken weten. Zodra je alles hebt bepaald met betrekking tot je project, is het essentieel om de beste praktijken te leren voor het inhuren van zo'n ontwikkelaar.

De bovenstaande praktijken zullen je helpen de beste Flutter ontwikkelaar te vinden op basis van je project en bedrijfsbehoeften. Denk daarnaast altijd aan je budget en de locatie waar je jouw ontwikkelaar wilt inhuren.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide