Hiring & Retention

De beste methodes voor het werven van eersteklas Ruby on Rails-ontwikkelaars

Hier vind je de best practices voor het werven van de beste Ruby on Rails-ontwikkelaars. Maak het aannemen gemakkelijker met onze tips.

22 mei 2024.

10 minuten

a man

De beste methodes voor het werven van eersteklas Ruby on Rails-ontwikkelaars

Een foto van vijf werknemers die samenwerken op kantoor, omringd door potloden en schriften.

Het zoeken en aanstellen van ontwikkelaars is een belangrijke taak voor elke organisatie. Daarom is het aannemen van een Ruby on Rails-ontwikkelaar van groot belang. Ruby on Rails is een krachtig framework dat perfect is voor het ontwikkelen van eenvoudige, flexibele apps en websites.

Het vinden van de beste Ruby on Rails-talenten kan echter een uitdaging zijn. Om deze reden hebben we dit artikel geschreven. Het beschrijft de beste methodes voor het werven van eersteklas Ruby on Rails-ontwikkelaars. We begeleiden u door het gehele aannameproces. Volg deze methodes, en u zult de beste Ruby on Rails-professionals aantrekken en behouden.

Waarom zou ik Ruby on Rails gebruiken?

Ruby on Rails is een zeer populair ontwikkelingsframework. Sterker nog, veel bekende bedrijven gebruiken het om hun websites en apps te ontwikkelen, zoals:

 • Airbnb
 • Shopify
 • Basecamp
 • Urban Dictionary
 • Twitch

Het is een geweldige optie voor zowel start-ups als middelgrote bedrijven als grote ondernemingen. Hier zijn enkele redenen waarom:

Ruby on Rails is kosteneffectief

Projecttijden en budgetten zijn twee van de belangrijkste uitdagingen voor bedrijven. Het doel is altijd om projecten kosteneffectief en op tijd af te ronden. Hier komt Ruby on Rails van pas, aangezien het een open-source framework is. Er zijn geen licentiekosten. Iedereen kan RoR gratis gebruiken.

Eenvoudig te onderhouden

Ruby on Rails staat bekend om zijn efficiënte codering en betrouwbaarheid. Dit stelt ontwikkelaars in staat om hun testcodes en coderingsstijlen te verbeteren. Het helpt ook bij het snel vinden en oplossen van fouten. Al deze voordelen maken de ontwikkeling met Ruby on Rails gemakkelijk te beheren en te onderhouden.

Een zeer veilig framework

Veiligheid is net zo belangrijk als budgetplanning. Als u uw bedrijf niet beveiligt, loopt u een groot risico op een cyberaanval. Maar met Ruby on Rails hoeft u zich geen zorgen te maken. Dat komt omdat RoR verschillende ingebouwde veiligheidsmechanismen heeft. Het ondersteunt zowel gedragsgerichte als testgestuurde ontwikkeling.

Hoog schaalbaar

RoR is ontworpen om efficiënt te schalen. Het beschikt over:

 • ingebouwde caching
 • databaseoptimalisatie
 • lastverdelingsfuncties.

Bovendien heeft Ruby on Rails sterke community-ondersteuning. Er zijn verschillende hulpmiddelen en benaderingen beschikbaar om apps met veel dataverkeer te versnellen en te beheren.

Full-stack ontwikkeling

Ruby on Rails leent zich uitstekend voor full-stack ontwikkeling. U kunt dit framework gebruiken in allerlei industrieën, of u nu in de gezondheidszorg, logistiek of als IT-bedrijf werkt.

Grote ecosystemen en beschikbare bibliotheken

Ruby on Rails heeft een groot ecosysteem. Dit omvat een diverse verzameling bibliotheken die bekend staan als "Gems". Deze bieden oplossingen voor fundamentele taken van webontwikkeling. Deze Gems bestrijken een breed scala aan onderwerpen, inclusief:

 • Authenticatie
 • Autorisatie
 • Bestandsupload
 • E-mailverwerking en veel meer.

Deze bibliotheken verminderen de ontwikkelingstijd en -inspanning. Ze stellen ontwikkelaars in staat zich te concentreren op de functionaliteit van de app.

Gebruiksvriendelijke Syntax

RoR heeft een eenvoudige en begrijpelijke syntax. Het is ongecompliceerd en leesbaar, waardoor de code gemakkelijker te begrijpen, te schrijven en te onderhouden is. De bondige syntax van Ruby on Rails bevordert teamwork en verkort de inwerktijd. Bovendien kunt u met minder code regels complexe functies creëren dan u zou doen in Java of Node.

Hoe vind je de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar

Een foto van de handen van een ontwikkelaar op een bureau, typend op een toetsenbord met twee schermen.

Nu u weet waarom u RoR zou moeten gebruiken, laten we bekijken hoe u de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaars kunt vinden. Als u op zoek bent naar Ruby on Rails-professionals, let dan op landen met veel talent.

Deze landen omvatten de VS, Polen, Oekraïne, China, India en het Verenigd Koninkrijk. Het werven uit andere landen stelt u in staat om uitstekend talent kosteneffectief te vinden. Dit betekent dat u iemand uit India kunt aannemen vanuit uw kantoor in de Verenigde Staten.

Als u op zoek bent naar een op afstand werkend en perfect team van RoR-ontwikkelaars, kan Teamcubate u helpen. Het proces is stressvrij. Het enige wat u hoeft te doen, is contact met ons opnemen. We zullen uw vereisten en doelen bespreken. En enkele dagen later vinden we uw perfecte match. U krijgt uw beste RoR-ontwikkelaar voor de beste prijs. U hoeft ons alleen maar te contacteren.

Outsourcing van uw Ruby on Rails-ontwikkelaar

In plaats van een werknemer aan te nemen, kunt u dit overlaten aan een externe partij. Zij regelen alles, van sollicitatiegesprekken tot de aanstelling. Outsourcing stelt u in staat om u te concentreren op belangrijkere taken.

Het is kosteneffectief en biedt een eenvoudige oplossing. Daarom geven veel startups en middelgrote organisaties de voorkeur aan outsourcing.

Het aannemen van een werknemer uit een ander land kan echter riskant zijn. Daarom moet u samenwerken met gerenommeerde bedrijven. Deze beschikken over ervaren projectmanagers om succes te garanderen. Zij voorzien u van het beste team van remote ontwikkelaars. Als u voor zulke werknemers kiest, informeer dan over het beheren van remote Ruby on Rails-ontwikkelaars.

Inhouse aanstelling van uw Ruby on Rails-ontwikkelaar

Inhouse aanstelling betekent dat uw bedrijf de kandidaat zelf aanneemt. U bent verantwoordelijk voor:

 • Zoeken
 • Vinden
 • Aanstellen
 • Werven

Uw bedrijf moet interviews voeren, tests uitvoeren en contracten opstellen. Deze methode van aanstellen is uitdagender. Het is ook duurder en riskanter. Het biedt echter een betere controle over uw werknemers en verbetert ook de communicatie.

Aanstelling van een freelancer

Bedrijven gebruiken freelancers voor korte, kosteneffectieve projecten. Freelancers zijn meestal goedkoper. Maar hun aanstelling kan riskant zijn. Uw project wordt mogelijk niet op tijd of helemaal niet geleverd. Bovendien moet u hen een gedetailleerde projectomschrijving verstrekken. Ze hebben alle nodige informatie nodig om het werk uit te voeren.

Offshore aanstelling van een Ruby on Rails-ontwikkelaar

Offshoring is het proces van het exploiteren van een kantoor in een ander land. En het betekent ook het aannemen van werknemers uit dat land. Dit is een geweldige keuze voor langdurige projecten. Maar dit zal veel tijd en geld vergen.

De beste methodes voor het werven van eersteklas Ruby on Rails-ontwikkelaars

Een man kijkt in de camera terwijl hij achter zijn bureau zit met zijn computerscherm aan.

Zodra u het type aanstelling heeft bepaald, gebruik dan de beste methodes voor het werven van eersteklas Ruby on Rails-ontwikkelaars. Laten we deze eens bekijken.

Ken de rollen van Ruby on Rails-ontwikkelaars

Ruby on Rails-professionals kunnen verschillende taken op zich nemen, net als andere ontwikkelaars. Ondanks de functietitel hebben RoR-ontwikkelaars goede kennis nodig van frontend- en backend-technologieën. Ze hebben ook grondige kennis nodig van:

 • Databasestructuren
 • Ontwerp
 • Programmeertalen die worden gebruikt door het Ruby on Rails-framework.

Daarom zijn er de volgende functietitels voor Ruby on Rails-ontwikkelaars:

 • Full-stack ontwikkelaar
 • Backend ontwikkelaar
 • Frontend ontwikkelaar
 • Kwaliteitsborgingsingenieurs
 • Projectleiders

Het eerste wat u moet doen, is bepalen welk type RoR-ontwikkelaar u nodig heeft. Is het een full-stack of misschien een frontend-ontwikkelaar?

Bepaal uw budget

Zoals al vermeld, is het vaststellen van een budget essentieel. U moet weten hoeveel geld dit project u gaat kosten. Ook kunt u afhankelijk van uw budget het aanstellingsmodel kiezen.

Normaal gesproken zijn voltijdmedewerkers bij inhouse aanstelling duurder. Er zijn echter manieren om ook met dit model geld te besparen. Huur een Ruby on Rails-ontwikkelaar in uit verschillende landen, zoals India of Oost-Europese landen. Het salaris van uw ontwikkelaar kan sterk variëren. Dit is te wijten aan de locatie, maar ook aan de ervaring van de ontwikkelaar.

Volgens Glassdoor bedraagt het gemiddelde jaarlijkse salaris voor een Ruby on Rails-ontwikkelaar in de VS 98.650 euro. Maar onthoud dat de salarissen kunnen variëren. Hier is de tabel van het gemiddelde salaris van RoR-ontwikkelaars naar ervaringsniveau.

Ervaringsniveau

Junior ontwikkelaar

Gemiddelde ontwikkelaar

Senior ontwikkelaar

Glassdoor

€86.570 - €94.860

€96.700 - €105.900

€107.750 - €115.120

Denk eraan dat dit slechts gemiddelde salarissen zijn. Ze kunnen hoger of lager zijn. Er zijn gevallen waarin senior RoR-ontwikkelaars jaarlijks 184.200 euro verdienen.

Aan de hand van deze cijfers bepaalt u uw budget. Vergeet ook niet alle extra uitgaven voor uw project te plannen. Deze omvatten:

 • Materialen;
 • Technologieën;
 • Apparatuur.

Bepaling van de belangrijkste vaardigheden van een Ruby on Rails-ontwikkelaar

Elke ontwikkelaar, en dus ook RoR-ontwikkelaars, heeft een bepaalde set vaardigheden nodig. Dit betekent een combinatie van soft skills en technische vaardigheden. Laten we ontdekken welke vaardigheden een RoR-ontwikkelaar moet hebben om zijn rol te kunnen vervullen.

Technische Vaardigheden

Basisbegrip van de programmeertaal Ruby

Om het Ruby on Rails-framework te beheersen, moet men de programmeertaal Ruby kennen. Dit impliceert uitgebreide kennis in:

 • Ruby-syntax;
 • Concepten van objectgeoriënteerd programmeren (OOP);
 • Datastructuren en algoritmen.

Uitgebreide kennis over het Ruby on Rails-framework

Het belangrijkste is dat uw RoR-ontwikkelaar het framework goed kent. Om precies te zijn, om zijn ervaring te rechtvaardigen. Dit omvat normaal gesproken:

 • Rails-conventies;
 • Directorystructuur;
 • Modellen;
 • Controllers;
 • Routing;
 • Views;
 • ActiveRecord voor database-interacties.

Database Management

Basisvaardigheden in database management zijn eveneens een must. Dit omvat werken met databases zoals MySQL en PostgreSQL. Ook het gebruik van tools zoals ActiveRecord of SQL. Dit zal u helpen bij het ontwerpen en optimaliseren van databases.

Kennis van frontend-ontwikkeling

Zoals we hebben vastgesteld, is RoR een framework voor full-stack ontwikkeling. Maar kennis van frontend-technologieën is essentieel. Dit betekent basiskennis in:

 • HTML;
 • CSS;
 • JavaScript;
 • Frontend-frameworks zoals Bootstrap of jQuery.

Deze talen en frameworks zijn geweldig voor RoR. Ze zijn hier om de algehele gebruikerservaring te verbeteren.

Goede vaardigheden voor testen en debuggen

Sterke testvaardigheden zijn essentieel voor de betrouwbaarheid van RoR. Het is belangrijk om testframeworks zoals de volgende te kennen:

 • RSpec;
 • Capybara;
 • MiniTest;
 • Het schrijven van unit tests, integratietests en end-to-end tests.

Daarnaast moeten ontwikkelaars in staat zijn Ruby on Rails-applicaties te debuggen en problemen op te lossen.

Soft Skills

Het aannameproces voor de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar is nooit eenvoudig. Daarom zijn wij hier om te helpen. Hier zijn de belangrijkste soft skills die uw ontwikkelaars zouden moeten hebben.

Samenwerking en communicatie

Uw toekomstige RoR-medewerker moet een teamspeler zijn. Dit is belangrijk, omdat hij of zij met teams samenwerkt. Daarom moeten Ruby on Rails-ontwikkelaars efficiënt kunnen samenwerken met andere teamleden. Dit omvat:

 • Ontwerpers,
 • Frontend-ontwikkelaars,
 • Projectleiders.

Dit vereist goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Deze zijn essentieel, omdat ze nodig zijn voor het presenteren van ideeën, het stellen van vragen en het verstrekken van updates, maar ook voor het afronden van het project.

Probleemoplossende vaardigheden

Probleemoplossende vaardigheden zijn bijzonder gewild als het om ontwikkelaars gaat. Ze moeten in staat zijn problemen te identificeren, te onderzoeken en efficiënte oplossingen te vinden. Dit vereist bepaalde vaardigheden zoals:

 • Kritisch denken;
 • Aandacht voor detail;
 • Het efficiënt oplossen van problemen;
 • Passende oplossingen vinden.

Organisatie en tijdbeheer

Ruby on Rails-ontwikkelaars werken tegelijkertijd aan meerdere projecten. Daarom hebben ze goede organisatorische vaardigheden nodig. Ze moeten weten hoe ze deze kunnen prioriteren. Maar ook hoe ze tijd efficiënt kunnen beheren en deadlines kunnen halen. Met deze vaardigheden kunnen ontwikkelaars schone codebases, documentaties en projectmanagement leveren.

Leervermogen

Omdat de technologie dagelijks evolueert, moeten ontwikkelaars zich kunnen aanpassen. Ze moeten up-to-date blijven. Nieuwe concepten, tools en frameworks leren. Ontwikkelaars moeten bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen in de RoR-webomgeving. Het is cruciaal om hun vaardigheden uit te breiden. Alleen zo kunnen ze het beste werk leveren.

Conclusie

Als u een Ruby on Rails-ontwikkelaar wilt inhuren, moet u bepaalde dingen weten. U moet het budget vaststellen, het aanstellingsmodel kiezen en met de zoektocht beginnen. Maar dat kan uitdagend zijn.

We hopen dat we u met ons artikel over de beste methodes voor het werven van eersteklas Ruby on Rails-ontwikkelaars hebben kunnen helpen. Volg ze, en uw proces zal veel eenvoudiger verlopen. Houd rekening met de stappen, rollen en salarissen. Het wordt veel eenvoudiger zodra u het proces begrijpt.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide