Hiring & Retention

Afstandsjob als Python-ontwikkelaar

Hoe vind je de beste baan als Python-ontwikkelaar op afstand? Ontdek het nu.

15 mei 2024.

5 minuten

a man

Afstandsjob als Python-ontwikkelaar

Een vrouw met een laptop op haar schoot, thuiswerkend.

Tegenwoordig is werken op afstand steeds gebruikelijker geworden, zelfs vaker dan hybride werk. Dit komt omdat het veel mogelijkheden biedt.

Als Python-ontwikkelaar zijn de kansen op afstandswerk toegenomen. Dit stelt je in staat om je vaardigheden in te zetten en bij te dragen aan projecten – allemaal comfortabel vanuit huis. Afstandswerk biedt flexibiliteit, onafhankelijkheid en de kans om met diverse teams samen te werken. Hier zijn de voordelen van een afstandsjob als Python-ontwikkelaar.

Hoe word je een Python-ontwikkelaar?

Je kunt ook zonder ervaring Python-ontwikkelaar worden. Als je ervaring hebt met een andere programmeertaal, is het zelfs gemakkelijker om Python te leren.

Maar hoe word je een Python-ontwikkelaar? Beslis eerst welk type Python-ontwikkelaar je wilt worden:

 • DevOps-engineer
 • AI en ML
 • Softwareontwikkelaar
 • Datawetenschapper
 • Data-analist

Zodra je dat hebt besloten, begin je met het ontwikkelen van je vaardigheden. Leer de basisprincipes van Python. Je kunt naar een hogeschool gaan, een bootcamp volgen of zelfstudie doen. Je kunt online cursussen volgen, tutorialvideo's bekijken of Python-boeken lezen.

Vergeet ook niet om sociaal actief te zijn en lid te worden van de Python-gemeenschap. Dit en nog veel meer tips vind je op onze blog over hoe je een Python-ontwikkelaar wordt.

Wat doet een Python-ontwikkelaar?

Een jonge vrouw werkt thuis terwijl haar hond slaapt.

Python-ontwikkelaars kunnen web- en mobiele toepassingen maken, maar ze kunnen ook:

 • Spelontwikkeling doen;
 • Programmeertalen schrijven;
 • Kwantitatieve analyses uitvoeren;
 • Werken met machine learning (ML);
 • Werken met kunstmatige intelligentie (AI);
 • Betrokken zijn bij data-analyse;
 • Betrokken zijn bij datavisualisatie.

Een Python-ontwikkelaar maakt deel uit van een softwareontwikkelingsteam. Ze werken met de programmeertaal Python en kunnen aan verschillende projecten werken. Ze creëren, ontwerpen en leveren werk. Ze kunnen werken aan complexe apps tot kleine persoonlijke projecten. De taken van een Python-ontwikkelaar omvatten ook:

 • Code schrijven die processen automatiseert;
 • Computerapplicaties ontwerpen en maken;
 • Mobiele applicaties ontwerpen en maken;
 • Problemen lokaliseren en oplossen;
 • Efficiëntie verhogen;
 • Gebruikerservaring verbeteren.

Waarom is Python zo populair?

Python is een populaire taal. Volgens een enquête van Stack Overflow is de meest populaire taal JavaScript, en dat al tien jaar op rij. Maar de tweede plaats ligt dicht bij elkaar. HTML heeft de tweede plaats en de derde gaat naar SQL. Volgens deze enquête staat Python op de vierde plaats.

Maar, vanaf 2023, heeft Python de eerste plaats bereikt. Veel ontwikkelaars gebruiken en kiezen nu massaal voor Python. Het wordt zelfs beschouwd als de koning van de programmeertalen. Het studeren van deze programmeertaal in 2023 garandeert je succes en vooruitgang, omdat:

 • Het eenvoudig te leren, lezen en schrijven is;
 • Het uitgebreide bibliotheken en frameworks biedt die een breed scala aan toepassingen dekken;
 • Het overeenkomsten heeft met Java en C zoals CPython, Jython en andere;
 • Het GUI-ondersteuning biedt;
 • Veel bedrijven Python gebruiken, zoals Facebook, Spotify en Netflix.

Python is de perfecte keuze voor web- en softwareontwikkeling, omdat je er complexe, meerprotocol-apps mee kunt maken. Tegelijkertijd hebben ontwikkelaars een beknopte en leesbare syntax. Dit maakt het leven van ontwikkelaars gemakkelijker. Bovendien kunnen ze praktische zakelijke en gebruikersapplicaties ontwikkelen.

Afstandsjob als Python-ontwikkelaar

Een jonge vrouw zit thuis met een laptop en een kop koffie in haar hand, zich klaar te maken voor haar werk.

In 2020 was er een enorme toename van afstandswerk. Sindsdien neemt de populariteit ervan niet af. In feite groeit het volgens de Upwork-enquête van dag tot dag. Om precies te zijn, zal tegen 2025 22% van de Amerikaanse werknemers op afstand werken.

Softwareontwikkelaars, inclusief degenen die Python gebruiken, profiteren van afstandswerk. Het stelt hen in staat om minder drukke en goedkopere locaties te gebruiken. Afstandswerk vermindert ook de tijd die aan woon-werkverkeer wordt besteed.

Hier lees je hoe jouw bedrijf kan profiteren van het inhuren van een Python-ontwikkelaar op afstand.

Toptalenten van overal aantrekken

Het inhuren van medewerkers op afstand verhoogt de flexibiliteit van je bedrijf. Technologiebedrijven zijn op zoek naar de beste ontwikkelaars. Dat betekent niet dat deze ontwikkelaars zich allemaal op dezelfde plaats bevinden.

Bedrijven kunnen een perfect afstandsteam samenstellen. Ze kunnen dit doen door getalenteerde mensen van over de hele wereld in te huren. Het beste hiervan is dat je bedrijf toegang heeft tot een talentenpool buiten je eigen locatie. Op deze manier bevorder je diversiteit op de werkplek en creëer je een inclusievere cultuur.

Kosten verlagen

Een remote team hebben is minder kostbaar. Dit komt omdat je niet hoeft te betalen voor:

 • Kantoorruimte
 • Elektriciteitskosten en andere rekeningen
 • Computerapparatuur

Daarnaast hebben veel landen lagere vennootschapsbelastingtarieven dan de VS. Werken met een virtueel team helpt je dus om loonbelasting te besparen.

Een andere manier waarop een remote softwareontwikkelingsteam je geld kan besparen, is door de pendelkosten te verlagen. Het inhuren van enkele medewerkers die vanuit huis werken, kan je helpen om geld te besparen op de reiskosten.

Werknemersbehoud verhogen

Een remote Python-ontwikkelaar zal waarschijnlijk langer bij je organisatie blijven dan medewerkers op locatie. Dit komt omdat softwareprofessionals zich prettiger voelen met een betere balans tussen werk en privé.

Een virtueel team waardeert waarschijnlijk de vrijheid om vanuit huis te werken. Hierdoor kunnen zulke medewerkers werken waar en wanneer ze willen. Dit vergroot de kans dat ze langer bij je bedrijf blijven.

Productiviteit verhogen

Ontwikkelaars geven de voorkeur aan werken op een rustige plek. Anderen geven de voorkeur aan een interactieve omgeving. Wanneer medewerkers in hun ideale werkomgeving werken, kunnen ze zich beter concentreren en productief blijven. Werken vanuit huis stelt softwareontwikkelaars in staat om creatiever te zijn. Dit werkmodel bespaart tijd en stelt mensen in staat meer werk in minder tijd te doen.

Controle over de workflow

Als je je eigen team hebt, is outsourcing niet nodig. Dit betekent dat je altijd volledige controle hebt over je team. Bij outsourcing huur je mensen in om een taak of project uit te voeren. Deze mensen zijn niet betrokken bij je bedrijf.

Maar met een remote team is dat anders. Ze zijn loyaler, omdat je bedrijf hun belangrijkste inkomstenbron is.

Kun je als Python-ontwikkelaar remote werken?

Ja, je kunt als Python-ontwikkelaar remote werken. Je hebt alleen een computer en internet nodig om je werk te doen. Je kunt vanuit elke locatie werken. Remote ontwikkelaars waren al voor de pandemie gebruikelijk. Dit geldt zowel voor fulltime banen als voor freelancen als Python-ontwikkelaar.

Waar vind je een remote job als Python-ontwikkelaar?

Het zoeken naar ontwikkelaars kan vermoeiend zijn. Er zijn veel potentiële kandidaten om uit te kiezen. Ook de platforms om uit te kiezen zijn talrijk. Indeed en LinkedIn zijn enkele daarvan.

Maar dit kan een tijdrovende taak zijn. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos met zoveel beschikbare ontwikkelaars. Wij kunnen helpen. Vermijd de moeite om op deze platforms aan te nemen. Sla de eindeloze zoektocht over. Sla het herhaaldelijk lezen van cv’s en het selecteren over. Of zelfs het maandenlange wachten op de perfecte kandidaat.

Teamcubate zal voor jou kiezen. Wij vinden de beste ontwikkelaar voor een betaalbare prijs. Dit wordt gedaan volgens jouw:

 • Persoonlijke behoeften
 • Projectbehoeften
 • Bedrijfsbehoeften

Het is risicoloos en zo eenvoudig. Je hoeft alleen maar contact met ons op te nemen; wij doen de rest.

Conclusie

Python-ontwikkelaars kunnen vanuit huis werken. Al voor de pandemie werkten veel ontwikkelaars remote, inclusief Python-ontwikkelaars. Tegenwoordig is deze manier van werken vanzelfsprekend. Bijna alle bedrijven bieden het aan.

En waarom ook niet? Het brengt voordelen voor zowel het bedrijf als de medewerkers. Van het verhogen van de creativiteit en productiviteit van werknemers tot het verlagen van de kosten voor bedrijven. Lees dit artikel over de afstandsjob als Python-ontwikkelaar en zie waarom deze manier van werken kantoorwerk zal overtreffen.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide